خرید زیتون راسایا
زیتون پرورده گردویی سطلی
زیتون پرورده بادام زمینی سطلی
زیتون اسلایس پت
زیتون هسته دار پت
زیتون بدون هسته پت
زیتون اسلایس حلب 17 کیلویی (چهارگوش)
زیتون هسته دار حلب 17 کیلویی (چهارگوش)
زیتون بدون هسته حلب 17 کیلویی(چهارگوش)
زیتون اسلایس حلب 4 کیلویی (گرد)
زیتون هسته دار حلب 4 کیلویی (گرد)
زیتون پرورده بادام زمینی حلب 4 کیلویی (گرد)
زیتون پرورده گردویی حلب 4 کیلویی (گرد)
زیتون بدون هسته حلب 4 کیلویی (گرد)
زیتون شور هسته دار تک نفره
زیتون شور بدون هسته تک نفره
زیتون پرورده بادام زمینی تک نفره
زیتون پرورده گردویی تک نفره
زیتون بدون هسته اسنک (وکیوم)
زیتون هسته دار اسنک (وکیوم)
خرید زیتون بدون هسته
زیتون بدون هسته راسایا توسط دستگاه های تمام اتوماتیک و مجهز هسته گیری میشود، و به علت اینکه به آسانی و به راحتی میتوان آن را مصرف نمود بخصوص در بین سالمندان و کودکان بسیار محبوب است. جهت خرید زیتون بدون هسته و با کیفیت راسایا در بسته بندی های متنوع با شماره تماس های بخش فروش سایت تماس بگیرید.
خرید زیتون شور
زیتون شور از جمله محصولات فرآوری شده در صنایع غذایی راسایا است که شما میتوانید برای خرید این محصول بصورت عمده یا خرده به سایت راسایا مراجعه نمایید. محصولات زیتون شور راسایا بصورت هسته دار و بدون هسته در بسته بندی های متنوعی متناسب با نیاز مشتریان تهیه و تولید شده است. زیتون شور دارای خواص زیادی است از این رو مصرف آن توسط متخصصان تغذیه در رژیم غذایی همواره توصیه میشود.
خرید زیتون پرورده
راسایا به عنوان یکی از برندهای معروف در تولید انواع محصولات زیتون، با چندین سال تجربه تولید محصولات غذایی، زیتون پرورده مرغوبی را ارائه میدهد. زیتون پرورده، با طعم خاص خود، یک محصول خاص و بینظیر است که میتواند در کنار انواع غذا به عنوان چاشنی استفاده شود. با خرید زیتون پرورده از راسایا، شما از طعم و کیفیت بینظیر این محصول لذت خواهید برد.
خرید زیتون هسته دار
زیتون هسته دار یکی دیگر از محصولات خط تولید زیتون شرکت راسایا است که برای مصارف گوناگونی استفاده میشود. شما خریداران عزیز میتوانید این محصول زیتون را در حجم ها و بسته بندی های متنوع بصورت عمده از راسایا تهیه نمایید. راسایا بسته به نیاز مشتریان اقدام به تولید بسته بندی های مختلف از تک نفره تا حلب 17 کیلو کرده است.
خرید زیتون شکسته
جهت خرید زیتون شکسته با کیفیت و مرغوب فرآوری شده توسط کارخانجات محصولات غذایی راسایا و همچنین کسب اطلاعات لازم در مورد مشخصات و ویژگی های این محصول با بخش فروش سایت تماس حاصل فرمایید. تمامی اطلاعات مربوط به شماره تماس های شرکت در صفحه تماس با ما سایت درج شده است. با مراجعه به این قسمت میتوانید سفارش خود را ثبت نمایید.
خرید زیتون و محصولات مرتبط با آن نظیر انواع زیتون فرآوری شده، ترشی، زیتون پرورده، زیتون شور، زیتون بدون هسته و غیره که از نظر کیفیت و مسائل بهداشتی مطمئن و سالم باشند، همواره برای بسیاری از افراد یک چالش بوده است. بخصوص این مشکل برای رستوران داران، فست فودی ها، اغذیه فروشی ها و همچنین خانواده هایی که از انواع مختلف محصولات زیتون برای مصارف خانگی استفاده میکنند، یک مشکل جدی است.
ما در کارخانه راسایا با استفاده از بهترین و مرغوب ترین محصول زیتون باغات کشاورزی، محصولات کاملا طبیعی، ارگانیک و سالم را با بهره گیری از پیشرفته ترین و مجهزترین دستگاه ها و خط تولید کاملا مکانیزه و بهداشتی، بدون دخالت نیروی انسانی تولید میکنیم و در بازار مصرف به خریداران عرضه مینماییم. تمام تلاش ما در راسایا تولید محصولی با کیفیت، سالم و مغذی است تا رضایت مشتریان و مصرف کنندگان خود را جلب نماییم. در ادامه به معرفی محصولات زیتون تولید شده توسط راسایا و همچنین بررسی فواید این ماده غذایی پرخاصیت خواهیم پرداخت. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
زیتون چیست؟
زیتون از جمله محبوب ترین و مفیدترین خوارکیهای جهان است که دارای 20 گونه متفاوت است. درخت این میوه همیشه سبز است و عمری طولانی دارد. زیتون بخاطر فواید و خواص زیادی که دارد، همواره از سوی متخصصان تغذیه توصیه میشود که حتما در رژیم غذایی گنجانده شود. این خوارکی مفید بخاطر تلخی زیاد، کمتر بصورت خام مصرف میشود. با استفاده از زیتون میتوان فراوردههای متنوعی تهیه نمود که هرکدام از آنها دارای خواص و کاربردهای مختلفی هستند. روغن تهیه شده از این میوه، برای مصارف خوارکی و دارویی کاربردهای فراوانی دارد و به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد.
زیتون میوهای است که از درخت زیتون به دست میآید و یکی از محصولات مهم درخت زیتون است. درخت زیتون در بسیاری از مناطق جهان کشت میشود، به ویژه در کشورهای حوزه دریای مدیترانه مانند اسپانیا، ایتالیا، یونان و ترکیه. درخت زیتون به عنوان یک نماد مقدس و مهم (نماد صلح) در بسیاری از فرهنگ ها تلقی میشود و برگها و میوههای آن در مراسمات مختلف به کار میرود. همچنین زیتون به عنوان منبع اصلی تهیه روغن زیتون در دنیا شناخته شده است. این میوه به شکل کروی یا بیضی و با پوست سبز و یا سیاه وجود دارد و دارای گونه های مختلفی میباشد. انواع زیتون طعم تلخی دارند و از طریق فرآوری تلخی زیتون گرفته میشود و بصورت انواع ترشی، روغن زیتون و زیتون بدون هسته مصرف میشوند.
انواع زیتون
زیتون شور، زیتون هسته دار
زیتون شور یکی از خوشمزهترین خوراکی های مورد پسند اغلب ایرانیان است که در کنار بسیاری از غذاها میتوان آن را سرو کرد. این خوراکی پرخاصیت طعم تلخ خاصی دارد که با ذائقه بسیاری از افراد سازگار نیست یکی از راههای گرفتن تلخی آن، شور کردن طبیعی است. برای رفع این تلخی روش هایی وجود دارد. بعد از گرفتن تلخی زیتون شور و مزه دار کردن آن میتوان این چاشنی خوشمزه را در کنار غذاها سرو کرد. این روش از نظر علمی مشکلی برای سلامتی ندارد. خانواده های ایرانی امروزه از زیتون شور را در کنار وعده های غذایی خود استفاده میکنند. این روش یعنی گرفتن تلخی با نمک به ماندگاری بیشتر زیتون کمک میکند و طعم لذت بخشی به آن میدهد.
زیتون شور، زیتون بدون هسته
برای بسیار از افراد خرید زیتون بدون هسته بسیار خوشایند و مطلوب است. چرا که مصرف این نوع زیتون برای کودکان و افراد سن بالا، لذت بخش و آسانتر است. از آن میتوان بصورت حلقه شده یا اسلایس برای تزئین انواع سالاد و پیتزا استفاده کرد. خواص منحصر به فرد و ارزشهای غذایی بالای این میوه موجب شده تا همواره تقاضا برای خرید آن بالا باشد و به این دلیل که نوع بدون هسته آن مصرف بسیار ساده تری در کنار غذا دارد در حجم عمده خرید و فروش میشود.
کمتر رستورانی را میتوان یافت که نوع بدون هسته این محصول را به عنوان یکی از چاشنیهای محبوب همراه غذا در در منو خود نداشته باشد و به مشتریان خود عرضه نکند. به این خاطر که همواره خریدهایی در حجم انبوه از توجیه اقتصادی بهتری برخوردار است، فروش این محصول هم به شکل فلهای بیش از خریدهای خرد مورد استقبال افراد قرار می گیرد.
زیتون پرورده راسایا
زیتون کنسروی
معمولا برای تهیه زیتون کنسروی از زیتون های درشت که پس از برداشت و فرآوری ابتدایی جهت گرفتن تلخی آن، در محلول نمکی یا در سرکه و مواد نگهدارنده برای حفظ طعم، مزه و خاصیت آن نگهداری میشوند و سپس در بسته بندی مناسب (قوطی های کنسروی) در دسترس است. این نوع زیتون معمولاً در بصورت ترش، شور و پرورده به صورت کنسروی بسته بندی میشود و به عنوان یک خوراکی سالم و خوشمزه در تهیه انواع سالاد، پیتزاها، ساندویچها و مصارف مختلف دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. زیتون کنسروی به دلیل داشتن تاریخ انقضا جهت مصرف طولانی و حفظ طعم و مشخصات زیتون در طول زمان، یک گزینه محبوب برای افرادی است که تمایل دارند تا زیتون را به مدت طولانی نگهداری کنند و محصولات زیتون همیشه در دسترس آنها باشند.
قیمت زیتون راسایا
قیمت زیتون راسایا به شدت به عوامل مختلفی متکی است که شامل عرضه و تقاضا، نوع محصول زیتون، نوع بسته بندی و تأثیرات اقتصادی میشود. در سالهایی که محصول زیتون فراوان است، ممکن است قیمت زیتون پایینتر باشد، در حالی که سالهایی که خسارتهای به محصول یا عوامل دیگری نظیر آفت، تأثیر داشته باشند، قیمت زیتون افزایش پیدا کند. علاوه بر این، واردات و صادرات زیتون نیز میتواند بر قیمت آن در بازار داخل تأثیر بگذارد. ما در راسایا همواره تلاش میکنیم تا محصولات ما با قیمت به صرفه و اقتصادی با کیفیت عالی برای خریداران در دسترس باشد. از آنجا که قیمت روز زیتون به عوامل مختلف بستگی دارد، برای اطلاع از قیمت دقیق این محصولات با شماره های ما تماس بگیرید. کارشناسان ما قیمت دقیق انواع محصولات زیتون راسایا را به شما می دهند.
قیمت زیتون شور
زیتون شور یکی دیگر از محصولات تولید شده در صنایع غذایی راسایا میباشد، که با توجه به کیفیت بالا و ماندگاریی که این محصول دارد، از قیمت معقولی نیز برخوردار است و خرید این محصول به صورت عمده برای مصارف رستورانی کاملا مناسب و به صرفه برای رستورانداران میباشد. و ما همواره به مشتریان خود پیشنهاد میکنیم تا زیتون شور را با توجه به قیمت مناسبی که دارد در حجم زیاد تهیه نمایند.
قیمت زیتون پرورده
زیتون پرورده راسایا با کیفیت عالی و ممتاز برای مصارف خانگی و رستورانی با قیمت بسیار مناسب در دسترس مشتریان قرار دارد. این محصول با استفاده از زیتون های تازه و مرغوب شمال کشور و مواد اولیه ارگانیک تهیه میشود و با توجه به کیفیتی که دارد، از قیمت کاملا مناسبی جهت خرید بصورت عمده برخوردار میباشد.
قیمت زیتون بدون هسته
زیتون بدون هسته راسایا، از جمله دیگر محصولات تولید شده در خط تولید این کارخانه میباشد که از محصول زیتون مرغوب و تازه باغ های شمال ایران تهیه شده و با استفاده از دستگاه های تمام اتوماتیک و به صورت کاملا بهداشتی تهیه میگردد. با توجه به موارد گفته شده قیمت زیتون بدون هسته راسایا از هر نظر برای خریداران کاملا از نظر اقتصادی به صرفه میباشد.
انواع بسته بندی زیتون راسایا
محصول زیتون راسایا در انواع بسته بندی های متنوع و در وزن های مختلف جهت مصارف رستورانی و خانگی به دو صورت بسته بندی فروشگاهی و رستورانی تهیه و عرضه میگردد. زیتون راسایا در انواع بسته بندی پت، سطلی، حلب چهارگوش و حلب گرد، اسنک و بسته بندی تک نفره توسط دستگاه های تمام اتوماتیک و ماشین آلات پیشرفته با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی آماده و در بازار به مصرف کنندگان عرضه میگردد.
خرید اینترنتی زیتون از راسایا
خرید زیتون از راسایا به صورت اینترنتی و آنلاین مزایای زیادی برای شما به همراه دارد. این روش خرید به مشتریان اجازه میدهد تا در زمان و هزینهی مرتبط با رفت و آمد به فروشگاه های عرضه کننده محصولات راسایا صرفه جویی کنند. همچنین، از آنجا که راسایا یکی از معتبرترین برندهای تولید کننده انواع محصول زیتون با کیفیت در بازار است، مطمئنیم که میتوانید محصول با کیفیت بالا و تضمینی را انتخاب کنید.
همچنین، خرید اینترنتی به شما این امکان را میدهد که محصولات متنوعی را برای مقایسه انتخاب کنید و نظرات و بازخوردهای مشتریان را مطالعه نمایید تا بهترین محصول را مطابق با نیاز خود انتخاب نمایید. به علاوه، خرید آنلاین همواره با تخفیفات و پیشنهادات ویژهای برای محصولات خریداری شده برای توسط مشتریان میباشد همراه میباشد، که میتواند برای مشتریان بسیار جذاب باشد و صرقه اقتصادی داشته باشد.
چگونه تلخی زیتون را بگیریم؟
از آنجا که این میوه بسیار تلخ است ، معمولاً تازه مصرف نمیشود. برای آنکه زیتون قابل مصرف شود، کمی تخمیر می شوند. در طول این فرآیند ترکیبات تلخ مانند اولئوکانتال را که بیشترین مقدار آن در زیتون نارس وجود دارد، از بین می رود. کمترین میزان ترکیبات تلخ در زیتون سیاره کاملا رسیده دیده می شود. با این حال، بعضی از انواع این میوه پرخاصیت وجود دارد که نیازی به فرآوری ندارند و می توان در صورتی که کاملا رسیده باشد، مصرف شوند.
فرآوری زیتون بسته به روش استفاده شده امکان دارد از چند روز تا چندین ماه به طول بیانجامد. روشهای فرآوری زیتون اغلب متکی به روشهای محلی است که بر طعم، رنگ و بافت میوه تأثیر میگذارد. وجود اسید لاکتیک نیز در هنگام تخمیر آن مهم است چرا که این ماده به عنوان یک ماده نگهدارنده طبیعی عمل میکند، که از زیتون در برابر باکتریهای مضر مراقبت و نگهداری میکند.
روش های مختلفی برای گرفتن تلخی زیتون وجود دارد که بستگی به نوع زیتون، نارس یا رسیده بودن آن و… دارد. معمولا زیتون های نارس یا زیتون های که مانده تا برسند، را در محلول های قلیایی خوابانده میشوند، سپس شستشو داده و در آب نمک یا سرکه نگهداری میشوند یا از همان ابتدا در محلول آب نمک قرار میگیرند تا تلخی آنها به طور کامل گرفته شود. همچنین یکی دیگر از روش های گرفتن تلخی زیتون استفاده از سود سوزآور است.
فرآوری زیتون
فرآوری زیتون و گرفتن تلخی آن یک فرآیند مهم در تولید محصولات زیتون است. تلخی زیتون معمولاً به علت وجود تاننها و اسیدهای فنولی است، که در آن ایجاد میشود. برای کاهش تلخی زیتون، معمولاً از روشهایی مانند خواباندن در محلول های قلیایی، قرار دادن در محلول آب نمک یا سرکه، سود سوزآور و… استفاده میشود. استفاده از این فرآیندها تلخی زیتون را از بین میبرند، تا طعم گس زیتون به طعم خوشایند و مطلوبی تبدیل شوند، که در تهیه انواع محصولات زیتونی و غذاها استفاده میشوند.
فواید زیتون
زیتون یکی از میوههای پرخاصیت است. این میوه پرخاصیت را میتوان به روشهای مختلفی استفاده کرد. استفاده از ترشی زیتون، زیتون پرورده و روغن زیتون برای سلامت شما بسیار موثر است. زیتون، سرشار از آنتی اکسیدانها و چربیهای گیاهی است که برای سلامت بدن، حفظ و تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است. ما در ادامه بسیاری از خواص این میوه محبوب را توضیح خواهیم داد. برای آشنایی کامل با فواید این میوه تا پایان مطالب با ما همراه باشید.
زیتون برای لاغری شکم
چربیهای سالم و اشباع نشده موجود در این میوه میتوانند به کاهش وزن کمک کنند. مصرف آن میتواند چربی موجود در داخل سلولهای چربی را تجزیه کند، چربی های دور شکم را کم کند و حساسیت به انسولین را نیز کاهش دهد. تحقیقات نشان داده است که خوردن فقط 10 عدد از آن قبل از غذا میتواند اشتها را تا 20 % کاهش دهد. چربی های موجود در آن سرعت هضم غذا را کم میکنند و موجب تحریک تولید مواد شیمیایی در بدن میشوند که همین کار باعث میشود که مغز پیام سیری را به بدن ارسال کند.
خواص زیتون برای پوست
زیتون سرشار از اسیدهای چرب و آنتی اکسیدانهایی است که پوست را محافظت، تغذیه و تقویت میکند و موجب هیدراتاسیون پوست میشود. مهمترین آنها ویتامین E است . این میوه پر خاصیت منبع عالی ویتامین E است که به عملکرد سلولها، سلامت پوست و سیستم ایمنی بدن کمک زیادی میکند. ویتامین E موجود در این میوه باعث حفاظت پوست در مقابل اشعه ماوراء بنفش میشود، همچنین از پیری زود رس پوست جلوگیری میکند.
آیا خوردن زیتون باعث سلامت دستگاه گوارش میشود؟
مصرف مکرر این میوه بخاطر داشتن ویتامین E و چربیهای اشباع نشده باعث پیشگیری از سرطان روده میشود. یک فنجان از این میوه حاوی 17 % فیبر مجاز مصرفی روزانه است که به حفظ سلامتی سیستم گوارش و جلوگیری از یبوست بسیار کمک میکند. چربی های سالم موجود در زیتون میتواند به تسهیل حرکات روده و درمان مشکل یبوست کمک کند. برای گرفتن نتیجه بهتر پیشنهاد می شود میوه زیتون را با روغن زیتون ترکیب کرده و سپس مصرف کنید.
فواید زیتون در کاهش درد
از زمان های دور از این میوه برای تهیه داروهای ضد درد استفاده میشد و طبق شواهدی که وجود دارد میتوان از این محصول برای تسکین دردهایی مانند سر درد استفاده کرد. زیتون دارای ترکیباتی به نام اولئوکانتال، که یک عامل التهابی است و تاثیری مشابه با ایبوپروفن برای بدن دارد. روغن زیتون را نیز برای کاهش درد مفاصل استفاده میشود. استفاده از روغن زیتون هیچگونه عوارضی ندارد، به همین علت میتوان از آن برای تسکین دردهای مفصلی استفاده نمود.
چگونه با مصرف زیتون از دیابت پیشگیری کنیم؟
تحقیقات نشان میدهد که مصرف روغن زیتون (Olive Oil) به تنطیم گلوکز (قند) بدن کمک میکند و همین کار از ابتلا به دیابت نوع 2 پیشگیری میکند. چرا که گلوکز کنترل نشده میتواند منجر به ایجاد بیماری دیابت نوع 2 در بدن شود و مصرف این میوه و روغن آن باعث تنظیم قند بدن میشود.
خواص زیتون برای معده
مصرف زیتون به عنوان یک بخش از یک رژیم غذایی سالم میتواند به بهبود سلامت معده و سیستم گوارشی کمک کند. با این حال، افراد با مشکلات معده باید قبل از اضافه کردن زیتون به رژیم خود، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت نمایند.
تسکین التهابات: زیتون حاوی مواد ضد التهابی مانند اسید اولئیک و هیدروکسی تیروزول است که میتوانند به کاهش التهابهای معده کمک کنند و مشکلات معده ناشی از التهاب را تسکین دهند.
محافظت از معده: مواد فنولیک و آنتیاکسیدانهای موجود در زیتون ممکن است از معده در مقابل آسیبهای احتمالی ناشی از عوامل مختلف محافظت کنند، از جمله عفونتها و التهابات.
کاهش خطر زخم معده: تحقیقات نشان دادهاند که مصرف منظم زیتون و روغن زیتون ممکن است خطر ابتلا به زخم معده را کاهش دهد. این خواص به عنوان یک روش پیشگیرانه برای معده مفید است.
ارتقاء عملکرد گوارشی: فیبر موجود در زیتون میتواند به بهبود عملکرد سیستم گوارشی کمک کند. فیبر باعث افزایش ترکیبات مفید برای میکروبهای معده میشود و همچنین میتواند مشکلات گوارشی مانند یبوست را کاهش دهد.
کنترل اسید معده: زیتون ممکن است به کنترل مقدار اسید معده کمک کند. اسیدیته معده بالا میتواند منجر به مشکلات رایج معده مانند سوزش معده شود.
خواص هسته زیتون
هسته زیتون، همچون خود زیتون، دارای خواص و مزایای زیادی است، اگرچه معمولاً در مقایسه با قسمت گوشته زیتون، کمتر شناخته شده و مورد استفاده قرار میگیرد. هسته زیتون دارای خواص دارویی خاص و قابل توجهی است و تاثیرات فوق العاده ای بر زیبایی و جوان سازی پوست دارد. طبق تحقیقات انجام شده توسط متخصصین پوست، استفاده از هسته زیتون برای رفع چین و چروک صورت بسیار موثر است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر با خواص هسته زیتون آشنا شوید.
خواص آنتیاکسیدان هسته زیتون
هسته زیتون حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدان میباشد. این مواد میتوانند در مقابل عوامل آسیبزا محیطی مانند تنش و آلودگی هوا محافظت کنند.
فیبر موجود در هسته زیتون
هسته زیتون دارای مقدار قابل توجهی فیبر است. مصرف فیبر میتواند به بهبود عملکرد سیستم گوارشی کمک کرده و مشکلات مانند یبوست را در افراد کاهش دهد.
چه مواد معدنی در هسته زیتون وجود دارد؟
هسته زیتون حاوی مقداری مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و آهن هستند. این مواد معدنی میتوانند به تقویت استخوانها و بهبود سلامت کلی بدن کمک کنند.
ترکیبات ضد التهابی هسته زیتون
هسته زیتون حاوی ترکیبات ضد التهابی مانند اسید اولئیک هستند که میتوانند در کاهش التهابهای مزمن بسیار مفید باشند.
استفاده در تهیه روغن زیتون
هسته زیتون معمولاً به عنوان پسماند تولید روغن زیتون استفاده میشوند. از هستههای زیتون میتوان روغن زیتون با خواص ویژهای تهیه کرد که در تغذیه و لوازم آرایشی و بهداشتی قابل استفاده است.
بهترین نوع زیتون کدام است؟
معروف ترین گونه زیتون، زیتون اروپایی نام دارد که از دیرباز و زمانهای گذشته برای تهیه روغن زیتون به طور گسترده مورد استفاده قرار میگرفته است. همچنین این میوه دارای 20 گونه مختلف است و هر کدام از انواع آن خصوصیات خاص دارند.
زیتون سبز
این زیتون ها زمانی برداشت می شوند که نارس هستند و کاملا نرسیدهاند و معمولاً بافت سفت تری دارند. طعم آنها از ملایم تا کاملا تلخ است و رنگ آنها می تواند از سبز کم رنگ تا سبز روشن متفاوت باشد. زیتون سبز اغلب در سالاد، پیش غذا و در غذاهای مدیترانه ای یا در کنار وعده های غذایی استفاده میشود.
زیتون سیاه
زیتون سیاه زیتون کاملا رسیده است و به دلیل طعم ملایم تر و کمتر تلخ آن در مقایسه با زیتون سبز شناخته شده است. این زیتون بافت نرم تری دارند و معمولا در تهیه انواع پیتزا، سالادها و همچنین غذاهای مدیترانه ای کاربرد دارد.
زیتون کالاماتا
زیتون کالاماتا از یونان منشأ گرفته است، این نوع زیتون های بزرگتر، بنفش تیره تا سیاه با طعمی کمی تلخ است. از این زیتون کالاماتا اغلب در سالادهای یونانی و به عنوان چاشنی غذاهای مختلف استفاده می شوند.
مهمترین ویتامین های زیتون و مواد معدنی موجود در آن
از دیرباز، زیتون به عنوان یک میوه بسیار سالم در نظر گرفته شده است. زیتون علاوه بر تامین انرژی، حاوی مقادیر قابل توجهی از آنتی اکسیدان های گیاهی، مواد معدنی، فیتواسترولها و ویتامینها میباشد.
زیتون منبع متوسطی از کالری است. 100 گرم از این میوه فقط 115 کالری دارد. محتوای کالری آنها در درجه اول از چربی ها ناشی می شود. با این وجود، این میوه دارای چربی سالم به شکل اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) مانند اسید اولئیک و اسید پالمیتولئیک است که به کاهش LDL (کلسترول بد) و افزایش HDL (کلسترول خوب) در بدن کمک می کند.
مطالعات تحقیقاتی نشان میدهد که رژیم غذایی مدیترانهای که سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع است به پیشگیری از بیماریهای عروق کرونر و سکتههای مغزی کمک میکند و از چربی خون جلوگیری میکند.
میوه زیتون حاوی ترکیبات فنلی تیروزول مانند اولئوروپئین و اولئوکانتال است. این ترکیبات موجب طعم تلخ و گس زیتون هستند. اولئوکانتال، اولئوروپئین قوی ترین آنتی اکسیدان های طبیعت هستند. آنها همراه با ویتامین E و کاروتنوئیدها، نقش مهمی در مبارزه با سرطان، التهابات، بیماری عروق کرونر، بیماری های دژنراتیو عصبی و دیابت دارند.
زیتون حاوی مقدار قابل توجه ویتامین E است. ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی محلول در چربی است که برای حفظ یکپارچگی غشای سلولی مخاط و پوست با محافظت از آن در برابر رادیکال های مضر لازم است.
همچنین، انواع زیتون حاوی مقادیری از مواد معدنی مانند کلسیم، مس، آهن، منگنز و روی هستند. علاوه بر این، آنها منابع کوچکی از ویتامین های B کمپلکس مانند نیاسین، کولین و اسید پانتوتنیک هستند.
روغن حاصل از زیتون به عنوان یکی از سالم ترین روغن های خوراکی شناخته می شود زیرا چربی اشباع کمتری است و حاوی اسیدهای چرب ضروری لینولئیک (امگا-6) و اسید لینولنیک (امگا-3) میباشد.
مضرات زیتون
دوران بارداری و شیردهی
اطلاعات کافی در این مورد وجود ندارد، از این رو، توصیه میشود زنان باردار و شیرده باید زیتون یا روغن زیتون را در مقادیر معمولی مصرف کنند و از افراط در مصرف آن خودداری نمایند.
ممکن است زیتون، قند خون را تا حد زیادی کاهش دهد!
زیتون می تواند قند خون را در افرادی که قبلاً داروهای قند خون (انسولین) مصرف میکردهاند به طور چشمگیری کاهش دهد. بنابراین قبل از مصرف زیتون با پزشک مشورت نمایید.
سدیم بالای زیتون
زیتون میتواند حاوی مقادیر زیادی سدیم باشد. زیتون را در حد متعادل مصرف کنید. مصرف 5 تا 6 عدد زیتون در طول روز نرمال خواهد بود. اگر مشکل فشار خون دارید، لطفا از مصرف زیاد زیتون دوری کنید.
تداخلات دارویی
زیتون ممکن است با داروهای قند خون و فشار خون تداخل داشته باشد. اگر از این داروها استفاده می کنید، لطفاً قبل از مصرف زیتون با پزشک خود یا یک مشاور تغذیه حتما مشورت کنید.
کالری زیتون
تعداد کالری موجود در هر عدد زیتون با توجه به نوع زیتون و اندازه مصرفی آن متفاوت میباشد. مهم است که توجه داشته باشید که مقدار کالری زیتون بسته به عواملی مانند اندازه و روش فرآوری زیتون می تواند متفاوت باشد. علاوه بر این، اگر مغز زیتون با موادی مانند فلفل یا سیر پر شده باشند، ممکن است مقدار کالری آن بیشتر باشد. برخلاف آنچه که عامه مردم تصور میکنند زیتون کالری بسیار زیادی ندارد و از این رو مصرف زیاد آن موجب اضافه وزن نخواهد شد.
• زیتون سبز: این نوع زیتون ها معمولاً حاوی حدود 5 کالری در هر عدد زیتون هستند.
• زیتون سیاه: این زیتون نیز تقریباً حاوی 7 تا 8 کالری در هر عدد زیتون سیاه میباشد.
• زیتون کالاماتا: زیتون کالاماتا از نظر محتوای کالری مشابه زیتون های سبز و سیاه است و تقریباً 5 تا 7 کالری دارد.