زیتون

طرز تهیه ترشی زیتون

ترشی زیتون

ترشی زیتون

 برای تهیه ترشی زیتون، رسپی و دستورالعمل‌های زیادی وجود دارد. در هر کدام از این ترشی‌ها از مواد اولیه مختلفی استفاده می‌شود و هر یک از آنها روش تهیه متفاوتی دارد. ترشی زیتون یونانی، ترشی زیتون با سرکه، با قارچ، با هویج، ترشی زیتون مخلوط و ذرت، با رب انار، با تمبر هندی، ترشی زیتون شور، ترشی زیتون عسلی و… انواع ترشی هستند که می‌توان با زیتون تهیه کرد.
در این مقاله قصد داریم تا روش تهیه یک ترشی زیتون ساده و همراه با قارچ را به شما عزیزان آموزش دهیم.

طرز تهیه ترشی زیتون ( Pickled Olives )

در ابتدا مواد اولیه و مورد نیاز برای تهیه ترشی را آماده کنید و سپس گام به گام همراه با آموزش ما جلو بروید. این رسپی یک دستور آسان، سریع و راحت برای تهیه ترشی زیتون است و هیچ نگرانی درمورد آن نداشته باشید.

خرید زیتون بدون هسته برای تهیه ترشی زیتون

مواد لازم

  • زیتون (زیتون بدون هسته) 2 کیلوگرم
  • گشنیز خشک یا تازه 200 گرم
  • ترخون خشک 150 گرم
  • نعنا خشک 150 گرم
  • سیر 10 حبه
  • گلپر 1 قاشق غذاخوری
  • فلفل سبز تند یا پودر فلفل به میزان لازم
  • سرکه سفید به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه ترشی زیتون

ترشی زیتون | طرز تهیه ترشی زیتون

طرز تهیه

ابتدا زیتون‌ها را تمیز کرده و اگر دوست داشتید ترشی زیتون بدون هسته باشد، هسته زیتون‌ها را خارج کنید. همچنین اگر از زیتون تازه استفاده می‌کنید در این مرحله باید تلخی زیتون‌ها را بگیرید. در ادامه نحوه گرفتن تلخی زیتون را برای شما توضیح می‌دهیم.
مرحله بعدی سرکه را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد از اینکه به جوش آمد، اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا سرکه کمی خنک شود. در این مرحله پوست سیرها را بگیرید و آنها را ریز یا رنده کنید. در تهیه این ترشی می‌توانید سبزی گشنیز، ترخون، گلپر و نعنا را به صورت تازه نیز استفاده کنید. اگر از این سبزی‌ها به صورت تازه استفاده می‌کنید آنها را به تمیزی بشویید، خشک و سپس خرد کنید. نیاز نیست سبزی‌ها را خیلی ریز خرد کنید.

در مرحله آخر از بانکه‌های شیشه‌ای‌ در دار تمیز، استریلیزه و خشک استفاده کنید. توجه داشته باشید اگر شیشه‌های شما خشک نباشد امکان دارد ترشی کپک بزند. داخل شیشه به ترتیب یک ردیف زیتون، یک ردیف سیر خردشده، یک ردیف سبزی خشک معطر یا سبزیجات تازه خردشده و سپس نمک و فلفل بریزید. می‌توانید از فلفل سبز تازه و تند هم استفاده کنید. و لایه‌ها را به همین صورت تا پایان تکرار کنید تا مواد تمام شود. سرکه را روی زیتون ها و مواد داخل شیشه بریزید و در آن را محکم ببندید. آماده‌شدن ترشی حدود یک هفته تا 10 روز طول می‌کشد. پس از گذشت این مدت می‌توانید ترشی را همراه با غذا سرو و میل کنید.

طرز تهیه ترشی زیتون

گرفتن تلخی زیتون

در مرحله اول برای گرفتن تلخی زیتون، ابتدا باید زیتون‌ها را تمیز کنید. شاخ و برگ‌های همراه با زیتون ها را جدا کرده و زیتون‌های خراب و له شده را دور بیندازید. سپس زیتون ها را در ظرف بزرگی ریخته و روی آنها آب بریزید. آب باید کاملا روی زیتون‌ها را بپوشاند. پس از آن به همین روش زیتون‌ها را چند بار با آب شستشو دهید و پس از هر بار شستشو در آب نمک بخوابانید تا تلخی آنها گرفته شود.

پس از اینکه تلخی زیتون‌ها گرفته شد آنها را در آب نمک که شوری آن متناسب با ذائقه‌تان است بخوابانید و مقداری روغن زیتون روی آنها بریزید و در جای خنک قرار دهید.
برای گرفتن تلخی زیتون‌های سبز و نارس آنها را در محلول قلیایی می‌خوابانند این محلول می‌تواند سود یا سدیم هیدروکسید و یا مخلوطی از آب، آهک و جوش شیرین باشد. در این روش مدتی زیتون را در آب نگه می‌دارند و سپس در محلول آب، نمک و سرکه می‌گذارند تا تلخی آن‌ها به طور کامل گرفته شود.

گرفتن تلخی زیتون

ترشی زیتون | گرفتن تلخی زیتون برای تهیه ترشی

نکات کلیدی تهیه ترشی زیتون

  • برای تهیه ترشی زیتون می‌توانید در زیتون ها با استفاده از یک چاقو تیز یک چاک ایجاد کنید تا سرکه راحت‌تر جذب شود.
  • سبزیجات معطر، سیر، فلفل سبز و ادویه را می‌توانید براساس سلیقه و ذائقه خود به میزان لازم به ترشی اضافه کنید.
  • می‌توانید از مخلوط سرکه و آب در تهیه این ترشی استفاده کنید. طعم ترشی با اضافه کردن نمک بیشتر نسبت به سرکه بهتر خواهد شد. البته توجه به این نکته مهم است که غالبا زیتون شور است پس در میزان اضافه کردن نمک به آن دقت کنید.
  • میزان تندی و شوری این ترشی به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد و می‌توانید آن را کم و زیاد کنید.
  • ریز و درشت بودن مواد ترشی و خرد کردن آنها نیز سلیقه‌ای است و به خودتان بستگی دارد.
  • در تهیه ترشی زیتون به میزان نمکی که اضافه می‌کنید توجه کنید. این نوع ترشی خیلی زود شور می‌شود.
نکات کلیدی تهیه ترشی زیتون | تهیه ترشی زیتون

طرز تهیه ترشی زیتون و قارچ

دستورالعمل تهیه این نوع ترشی تیز مانند رسپی ترشی زیتون است، تفاوت چندانی با دستور قبلی ندارد. با استفاده از این رسپی می‌توانید یک ترشی بی‌نظیر خانگی تهیه کنید و در کنار انواع مختلف غذاها استفاده کنید. تهیه این ترشی زمان زیادی طول نمی‌کشد، هم بسیار آسان تهیه می‌شود و هم زمان کمی می‌خواهد.

ترشی زیتون و قارچ | تهیه ترشی زیتون

ترشی زیتون

مواد لازم

  • قارچ 500 گرم
  • روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
  • سیر 4 حبه
  • نمک به مقدار لازم
  • زیتون بدون هسته 1 پیمانه
  • فلفل سبز یا قرمز چند عدد
  • سرکه سفید به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا قارچ ها را تمیز بشویید و پوست آنها را جدا کنید شما می‌توانید این کار به راحتی انجام دهید. اگر قارچ ها شما درشت هستند آنها را اسلایس کنید و اگر ریز هستند به همان شکل از آنها در ترشی استفاده نمائید.

در مرحله بعدی قارچ ها را بلانچ کنید. بلانچ کردن باعث می‌شود تا یکسری آنزیم های موجود در سبزیجات بر اثر شوک حرارتی از بین برود و طعم و رنگ سبزیجات و مواد غذایی در طولانی مدت تغییر نکند و ثابت بماند. برای این کار کافی است تا یک قابلمه آب را به همراه نمک و کمی آبلیمو را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد از اینکه آب به جوش آمد قارچ‌ها را به مدت 5 دقیقه در قابلمه بجوشانید.

سپس قارچ‌ها را آبکشی کنید و آنها را به مدت 3 الی 4 دقیقه در آب خیلی سرد یا تکه‌های یخ قرار دهید.
در این مرحله می‌توانید اگر از زیتون هسته دار استفاده می‌کنید، هسته زیتون‌ها را خارج کنید. اگر دوست داشتید می‌توانید آنها را اسلایس کنید و یا به صورت درسته در ترشی استفاده کنید. همه چیز به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.

حالا زمان آن رسیده تا همه مواد را با هم مخلوط کنید. قارچ، زیتون، فلفل‌، حبه‌های سیر، روغن زیتون و نمک را در یک کاسه یا ظرف بزرگ بریزید و کمی مخلوط کنید. سپس سرکه را روی مواد ریخته و کمی هم بزنید. در پایان مواد ترشی را داخل شیشه تمیز بریزید و کمی روغن زیتون روی آن بریزید و در شیشیه را محکم ببندید. پس از گذشته یک هفته ترشی شما آماده‌است، می‌توانید آن را به همراه غذا نوش جان کنید.

8 دیدگاه در “طرز تهیه ترشی زیتون

  1. اجلال گفت:

    خیلی خوبه

    1. retronet گفت:

      از لطف شما نهایت تشکر را داریم. رضایت شما انرژی ما را چند برابر می‌کند.

  2. مهتاب محمد پور گفت:

    طرز تهیه ترشی قارچ و زیتون واقعا کامل بود. ممنون

    1. تحریریه راسایا گفت:

      از لطف شما نهایت تشکر را داریم.

  3. احمدی گفت:

    بسیار عالی👌👌

    1. تحریریه راسایا گفت:

      سپاس از نظر ارزشمند شما

  4. نگین بابایی گفت:

    بهترین طرز تهیه ترشی زیتون بود.

    1. تحریریه راسایا گفت:

      از نظر ارشمند شما نهایت تشکر را داریم. رضایت شما انرژی ما را چند برابر می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *