ترشی لبنانی
ترشی لبنانی یکی از محبوبترین ترشیها در خاورمیانه و حتی ایران است و به عنوان یک چاشنی خوشمزه برای انواع غذاها استفاده میشود. طرز تهیه ترشی لبنانی مانند سایر ترشیها بسیار ساده و راحت است. طعم ترش و تند ترشی لبنانی آن را از سایر ترشیهای دیگر متمایز میکند و طعمی خاص و منحصربفرد به آن میدهد. برای تهیه ترشی لبنانی از انواع مختلف سبزیجات استفاده میشود که عطر و طعم فوقالعادهای به این ترشی میدهند
مواد اولیه مورد نیاز برای ترشی لبنانی خوشمزه
طرز تهیه ترشی لبنانی بسیار راحت است تنها کافی است مواد اولیه آن را آماده کنید و با کمی صبر و حوصله این ترشی خوشمزه را درست کنید. مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه ترشی لبنانی خوشمزه عبارتند از:
- زیتون
- هویج
- قارچ
- روغن زیتون
- سرکه قرمز
- سیر
- پودر انبه
- پودر پاپریکا
- پودر کاری
- گلپر
- فلفل سبز تند
- نمک
- زردچوبه
- فلفل قرمز
- فلفل سیاه
خرید زیتون از راسایا برای تهیه ترشی لبنانی
زیتون بدون هسته اسنک (وکیوم)
امتیاز 4.83 از 5
همانطور که گفته شد یکی از مواد اولیه موردنیاز برای درست کردن ترشی لبنانی، زیتون (Olives) است. برای تهیه زیتون بدون هسته موردنیاز برای ترشی لبنانی لازم است از شرکتهای معتبری همچون راسایا اقدام به خرید کنید. زیتون بیهسته راسایا با بهرهگیری از مواد اولیه درجه یک و ارگانیک تولید میشود و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. شرکت راسایا زیتون بدون هسته را در بستهبندیهای اسنک، پت، تک نفره، حلب چهار گوش و حلب گرد تولید و عرضه میکند. زیتونهای بدون هسته راسایا را میتوان در انواع انواع غذاها، سالادها و پیتزاها استفاده کرد.
زیتون بیهسته راسایا فواید زیادی برای بدن دارد. این زیتون سرشار از ویتأمین E، آهن، مس و کلسیم است. آهن موجود در زیتون بدون هسته راسایا به تولید گلبولهای قرمز خون و درمان کم خونی کمک میکند. زیتون بیهسته راسایا حاوی چربی غیراشباع است که به عنوان یک نوع چربی بدون ضرر میتوانند به کاهش کلسترول بدن و افزایش سلامت قلب و عروق کمک کند.
طرز تهیه ترشی لبنانی
برای تهیه ترشی لبنانی لازم است مراحل زیر را به دقت انجام دهید تا ترشی از بهترین کیفیت ممکن برخوردار باشد. در مرحله اول زیتونهای بدون هسته راسایا باید به شکل حلقهای برش داده شوند. هویج و سیر را به خوبی بشویید، پوست بگیرید و سپس آنها را به صورت نگینی خرد کنید. هم چنین لازم است قارچها را نیز بشویید و به شکل ورقههای نازک ببرید.
زیتون، هویج، قارچ و سیر را داخل یک کاسه بریزید. روغن زیتون، فلفل سبز، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر کاری، پودر پاپریکا، گلپر، پودر انبه، زردچوبه و کمی سرکه قرمز را داخل کاسه بریزید. حالا همه مواد را به خوبی مخلوط کنید. پس از مخلوط کردن مواد ترشی لبنانی، آن را داخل یک ظرف شیشهای بریزید و درب ظرف را به خوبی ببندید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری شود.
فوت و فنهای دستور تهیه ترشی لبنانی
برای خوشمزهتر شدن ترشی لبنان رعایت برخی نکات میتواند بسیار کمککننده باشد.
ذائقه شخصی نقش مهمی در تعیین میزان تندی ترشی لبنانی دارد. برای تنظیم میزان تندی ترشی لبنانی مطابق با سلیقه خودتان، میتوانید مقدار فلفل و ادویههایهای تند را کم یا زیاد کنید.
برای تهیه ترشی لبنانی باید از روغن زیتون باکیفیت و بدون بو استفاده شود.
از گل کلم نیز میتوانید برای تهیه ترشی لبنانی استفاده کنید. گل کلم را خرد کنید و برای مدت کوتاهی در آب جوش بگذارید تا اندکی نرم شود. سپس آن را به همراه سایر مواد ترشی لبنانی داخل ظرف بریزید.
هم چنین میتوانید قبل از خرد کردن قارچها، آنها را بلانچ کنید. برای این کار، داخل یک قابلمه آب بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. قارچها را به مدت سه دقیقه داخل آب جوش بگذارید. سپس قارچها را از آب جوش خارج کنید و درون آب یخ بگذارید.
نکات طلایی برای کپک نزدن ترشی لبنانی
برای جلوگیری از کپک نزدن ترشی لبنانی رعایت نکات زیر میتواند کمککننده باشد.
- پس از شستشوی سبزیجات مورد استفاده در این ترشی، حتماً باید آنها را کاملاً خشک کرد چرا که مرطوب بودن این سبزیجات میتواند سبب کپک زدن ترشی لبنانی شود.
- گلپر خاصیت ضدعفونی کنندگی قوی دارد و از کپک زدن ترشی لبنانی پیشگیری میکند. حتماً از گلپر برای درست کردن ترشی لبنانی استفاده کنید.
- تماس مواد ترشی لبنانی با هوا یکی از مهمترین دلایل کپک زدن آن است. بنابراین پس از ریختن مواد ترشی داخل ظرف، درب ظرف را محکم ببندید تا از نفوذ هوا به داخل آن جلوگیری شود. میتوانید یک لایه پلاستیک روی دهانه ظرف قرار دهید و سپس درب آن را محکم ببندید.
- برای برداشتن ترشی از ظرف، حتماً از قاشق تمیز و خشک استفاده نمایید. ورود آلودگی، چربی و رطوبت به داخل ظرف باعث کپک زدن آن میشود.
- از شیشههای تیره، کاملاً استریل و هم چنین خشک برای نگهداری ترشی لبنانی استفاده کنید.
- ظرف ترشی لبنانی را در جای خشک، خنک و به دور از تابش مستقیم نور خورشید بگذارید.
- باید به اندازه کافی سرکه به ترشی اضافه کنید تا از کپک زدن آن جلوگیری کنید.
- وجود آب در ترکیب برخی سرکهها یکی از دلایل کپک زدن ترشی لبنانی است. قبل از استفاده از سرکه لازم است آن را به مدت چند دقیقه بجوشانید تا از کپک زدن ترشی لبنانی جلوگیبری کنید.