سبزی

خورشت کرفس مجلسی

خورشت کرفس

خورشت کرفس

خورشت کرفس، یکی از غذاهای سنتی، فرهنگ ایرانی است. این خورش با ترکیبی از کرفس تازه و گوشت به همراه ادویه‌های معطر، یک طعم بی‌نظیر و خوشمزه دارد. البته این خورشت طرفداران خود را دارد و مخالفان زیادی هم دارد. افراد زیادی هستند که این خورش را دوست ندارند و باب میل آنها نیست. بسیاری از افرادی که مزه این خورش را دوست ندارند، طرفدار قورمه سبزی هستند و معتقدند که قرمه‌سبزی بسیار خوشمزه‌تر است!

مواد لازم

مواد لازم خورشت کرفس | خورش کرفس
  • کرفس تازه چند شاخه
  • گوشت خورشتی (گوشت مرغ یا گوشت گوسفندی) 400 گرم
  • پیاز متوسط 1 یا 2 عدد
  • نعنا 50 گرم
  • جعفری 100 گرم
  • روغن به مقدار لازم
  • آبلیمو یا آبغوره نصف پیمانه
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت کرفس

طرز تهیه خورشت کرفس | خورش کرفس

در ابتدا برای تهیه خورشت کرفس، ساقه و برگهای چند شاخه کرفس را جدا کنید. سپس آنها را تمیز بشویید و برگها را از ساقه جدا و ساقه را به قطعات کوچکتر خرد کنید.
پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه به همراه مقداری روغن، پیازها را تفت دهید. در ادامه کمی زردچوبه را به پیاز اضافه کنید.
گوشت خورشتی را به قطعات مناسب خرد کنید. توجه کنید که برش‌های گوشت نباید بیش از حد کوچک یا درشت باشند.
قطعه‌های گوشت را داخل قابلمه بریزید، به همراه پیازها کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و سرخ شود. در صورتی که مایل بودید، می‌توانید یک قاشق رب گوجه فرنگی را در این مرحله به پیاز و گوشت اضافه کنید. مدت کوتاهی رب را تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته‌شود.
ساقه‌های خردشده کرفس را داخل قابلمه بریزید تا به همراه پیاز و گوشت کمی تفت داده‌شود. توجه کنید که ساقه‌‌های کرفس را نباید خیلی تفت دهید، زیرا خشک و سفت می‌شوند.
پس از اینکه ساقه‌های کرفس را کمی تفت دادید، دو تا سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا گوشت و ساقه‌های کرفس بپزند.
حدودا 2 ساعت زمان لازم است تا گوشت به همراه ساقه‌های کرفس پخته‌شوند. در همین حین می‌توانید برگ‌های کرفس را به همراه چند شاخه جعفری و نعناع، ساطوری خرد کنید و در یک تابه با کمی روغن تفت دهید.
در یک ساعت پایانی مراحل پخت خورش، سبزیجات تفت داده را به قابلمه خورشت اضافه کنید.
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت مقدار خیلی کمی نمک، فلفل سیاه، آبغوره یا آبلیمو را به قابلمه خورشت اضافه کنید. اجازه دهید برای حدود 40 دقیقه دیگر قابلمه روی حرارت ملایم باشد تا خورش کاملا جا بیفتد و روغن بیندازد.

سبزی خورشت کرفس

سبزی خورشت کرفس | خورش کرفس

کرفس جز سبزیجات پرخاصیتی است که ممکن است بعضی از افراد طعم آن را دوست نداشته‌باشند. اما نباید از خواص فراوان آن برای سلامتی غافل شد. ممکن است برای خیلی از افراد سوال پیش بیاید که سبزی خورشت کرفس دقیقا از چه چیزی تشکیل شده و شامل چه سبزیجاتی است؟ سبزی آن شامل برگهای تازه کرفس، جعفری و نعنا می‌باشد. رعایت نسبت هر کدام از این سبزی‌ها در خورش باعث می‌شود تا در نهایت خورش شما طعم بهتری داشته‌باشد.

نکاتی برای خوشمزه‌تر کردن خورشت کرفس

خورشت کرفس | خورش کرفس

خورش کرفس

  •  اضافه کردن یک قاشق رب گوجه فرنگی باعث می‌شود تا خورش شما در پایان خوش رنگ شود.
  • زیاد تفت دادن گوشت باعث می‌شود تا گوشت سفت و دیرتر پخته شود.
  •  اگر دوست دارید رنگ خورش شما تیره‌تر باشد، در هنگام تفت دادن کرفس، جعفری و نعنای خرد شده آنها را بیشتر سرخ کنید.
  •  خورش کرفس (Khoresh  Karafs ) به طور سنتی با گوشت خورشتی (معمولا شامل گوشت گوسفند یا گوساله می‌باشد) تهیه می‌شود. آشپزان ایرانی از قدیم الایام معتقد بودند چربی گوشت گوسفندی باعث خوشمزه‌ و لذیذتر شدن خورش می‌شود.
  •  مهمترین و اصلی‌ترین طعم‌دهنده و چاشنی که در این خورش بکار برده می‌شود، آبلیمو ترش یا آبغور است که به طور معمول از آنها استفاده می‌شود.
  •  در دستور تهیه سنتی این خورش از لیمو عمانی استفاده نمی‌شود. اما اگر دوست داشتید می‌توانید از لیمو عمانی استفاده نمایید.
  •  نکته مهم در هنگام سرو خورش کرفس این است که این خورش مانند فسنجان باید کم آب باشد. پس اجازه دهید تا خورش به خوبی جا بیفتد و آن را به همراه برنج یا کته قالبی نوش جان کنید.

خورشت کرفس با لوبیا

خورشت کرفس با لوبیا | خورش کرفس

بعضی از افراد دوست دارند تا خورشت کرفس را با لوبیا و مانند قرمه‌سبزی تهیه کنند. این مورد کاملا سلیقه‌ای بوده و شما اگر دوست داشتید، می‌توانید در حین مراحل تهیه خورش از لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی استفاده کنید. فقط توجه داشته‌باشید که لوبیاها را از قبل و برای چند ساعت در آب بخیسانید، تا نفخ آنها گرفته‌شود.

خورش کرفس با مرغ

خورشت کرفس با مرغ | خورش کرفس

همچنین شما می‌توانید به جای گوشت خورشتی از گوشت مرغ در تهیه خورش استفاده کنید. البته که باید توجه کنید که مقدار گوشت مرغ نسبت به گوشت خورشتی که در نظر داشتید، باید بیشتر باشد. مراحل آماده‌سازی و پختن خورش کرفس با گوشت مرغ مطابق گوشت گوسفندی است و هیچ تفاوتی با هم ندارند.

6 دیدگاه در “خورشت کرفس مجلسی

  1. همتی گفت:

    خیلی عالی و مرحله به مرحله کامل توضیح داده بودید ممنونم . من باهمین دستور شما یه خورشت کرفس خوشمزه درست کردم

    1. تحریریه راسایا گفت:

      نوش جان

  2. سحر جباری گفت:

    بسیار عالی و کامل

    1. تحریریه راسایا گفت:

      سپاسگذارم

  3. آیدا محبی گفت:

    نکات بسیار خوبی برای درست کردن خورشت کرفس گفته شده و بسیار توضیخات کاربردی بود

    1. تحریریه راسایا گفت:

      سپاسگذارم، رضایت شما انرژی ما را چند برابری می کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *