سبزی

طرز تهیه دلمه برگ مو، بادمجان، فلفل

طرز تهیه دلمه برگ مو، بادمجان، فلفل

دلمه

دلمه (dolma) یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای خاورمیانه‌ است که در ایران هم طبخ می‌شود و طرفداران زیادی دارد. این نوع غذا با مواد متنوعی تهیه می‌شود. در واقع دلمه یک کلمه ترکی و به معنای پر شده است که یک خوراک محبوب در خاورمیانه، منطقه بالکان، قفقاز، روسیه و به طور کلی آسیای مرکزی می‌باشد. امروز قصد داریم تا در این مقاله طرز تهیه دلمه برگ مو، دلمه بادمجان، و دلمه فلفل دلمه‌ای را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه دلمه | تهیه دلمه

طرز تهیه دلمه برگ مو

دلمه برگ مو

یکی از محبوب‌ترین انواع دلمه، دلمه برگ مو است که غذای بسیار لذیذی است و طرفداران زیادی هم دارد. در تهیه آن همانطور که از نامش پیدا است مواد دلمه را در برگ مو می‌پیچند. آماده‌سازی مواد اولیه و طرز تهیه آن بسیار آسان و لذت‌بخش است و به راحتی می‌توانید آن را در خانه آماده کنید و نوش جان کنید. استفاده از خیارشور در کنار دلمه غذا را طعم بی‌نظیری به غذا می‌بخشد.

طرز تهیه دلمه برگ مو

مواد لازم برنج دو پیمانه سبزی دلمه 200 گرم برگ مو به میزان لازم گوشت چرخ کرده 300 گرم پیاز 1 عدد لپه نصف پیمانه سرکه نصف پیمانه روغن مایع به مقدار لازم نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه

در ابتدا لپه‌ها و برنج را به صورت جداگانه در ظرف مناسب به مدت 2 ساعت در آب بخیسانید. با اینکار نفخ لپه‌ها گرفته‌می‌شود.

سپس لپه و برنج را آبکش نمایید. برنج و لپه را در قابلمه‌های جداگانه بریزید و زمانی که نرم شدند آنها را آبکش کنید.
در این مدت تا برنج و لپه پخته‌شوند سبزی دلمه را تمیز کرده و آن را بشویید. سپس سبزی‌ها را خرد کنید (شاید خرد کردن سبزی برای شما کار دشواری باشد، در این صورت می‌توانید از سبزی دلمه خرد شده راسایا استفاده کنید).

در مرحله بعدی پیاز را پوست گرفته و آن را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه روی حرارت ملایم با کمی روغن تفت دهید تا پیازها طلائی شوند. در این مرحله گوشت‌چرخ کرده را به تابه اضافه می‌کنیم. سپس مقدار کمی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک روی آن می‌ریزیم و به آرامی تفت می‌دهیم تا گوشت سرخ شود و سپس سبزی دلمه خرد‌شده را به مواد داخل تابه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم. در همین لحظه لپه و برنج پخته‌شده را به تابه اضافه می‌کنیم و مواد را به خوبی باهم مخلوط می‌کنیم. نیازی نیست برنج، لپه و سبزی را خیلی تفت بدهید. کمی مواد را هم بزنید تا یکدست شوند کافی است.

در مرحله بعدی یک قابلمه آب را روی حرارت شعله قرار می‌دهیم تا آب جوش بیاید. سپس برگ موها را در قابلمه می‌ریزیم تا کمی نرم شوند. برگ موها را خارج کنید و با آب ولرم آبکش کنید.
مقداری از مواد دلمه را وسط یک برگ مو قرار دهید و آن را طوری بپیچید تا مواد خارج نشوند. در یک قابلمه مناسب دلمه‌های برگ مو را طوری کنار هم بچینید که باز نشوند. پس از اینکه تمام مواد را به این روش در برگ مو پبچیدید و آنها را در قابلمه کنار هم قرار دادید دو لیوان آب و سرکه را به قابلمه اضافه کنید و روی شعله با حرارت کم قرار دهید تا دلمه به آرامی پخته‌شود و نسوزد. حدود یک ساعت و نیم طول می‌کشد تا دلمه آماده شود. در پایان قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید و دلمه‌ها را در یک ظرف بچینید و نوش جان کنید.

سبزی دلمه

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مواد تشکیل دهنده دلمه، سبزی دلمه است که از سبزیجات معطر و خوشبویی نظیر تره، جعفری، شوید، مرزه، نعنا، ترخون، گشنیز و پیازچه تشکیل شده‌است. استفاده از این سبزیجات موجب می‌شود تا دلمه شما عطر و بویی بی نظیر به خود بگیرد. سبزی دلمه را می‌توان به صورت آماده از محصولات راسایا خریداری کنید. سبزی‌دلمه راسایا بسیار با کیفیت و مرغوب است و عطر طعم بی‌نظیری به دلمه شما می‌دهند.

دلمه بادمجان

یکی دیگر از دستور پخت‌های بسیار خوشمزه و لذیذ انواع دلمه، دلمه بادمجان است. طعم بی‌نظیر بادمجان باعث محبوبیت زیاد این غذا شده است. غذاهایی که با بادمجان تهیه می‌شوند طرفدار زیادی در بین ایرانیان دارند. برای یادگیری تهیه دلمه بادمجان خوشمزه با ما همراه باشید.

این رسپی هم مشابه رسپی برگ مو است و تنها تفاوت‌های جزئی با آن دارد. در ادامه مواد لازم و طرز تهیه دلمه بادمجان را برای شما به طور کامل توضیح خواهیم داد.

دلمه بادمجان

دلمه بادمجان | سبزی دلمه بادمجان

مواد لازم

  • بادمجان دلمه‌ای 7 عددگوجه فرنگی 4 عدد
  • برنج 2 پیمانه
  • لپه نصف پیمانه
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • سبزی 200 گرم
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن مایع به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه بادمجان

برای تهیه یک دلمه بادمجان لذیذ ابتدا لپه‌ها و برنج را برای مدت 2 ساعت در آب بخیسانید. در این مدت تا لپه و برنج خیس بخورد، سبزی دلمه را به تمیزی پاک کرده و بشویید و خشک کنید و سپس آن را خرد کنید.

پس از سپری شدن 2 ساعت برنج و لپه را آبکش کنید و دو قابلمه آب روی شعله قرار دهید تا جوش بیایند. بعد از اینکه به جوش آمدند برنج را در یکی از قابلمه‌ها و لپه را در دیگری بریزید تا کمی پخته و نرم شوند. بعد از اینکه برنج و لپه پخته شدند شعله را خاموش کنید و برنج و لپه را آبکش نمایید.

در مرحله بعدی باید مواد داخل دلمه را  آماده کنید. به این صورت که پوست پیاز را گرفته، آن را به صورت نگینی با یک چاقوی تیز خرد کنید و سپس در یک تابه با روغن تفت دهید تا پیازها سرخ و طلائی شوند. دو حبه سیر را هم ریز کنید و با پیازها تفت دهید. در این مرحله گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید تا همراه با پیازها و سیر تفت بخورد. کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بریزید. زمانی که رنگ گوشت عوض شد دو قاشق رب گوجه فرنگی نیز به آن اضافه کنید.

برنج، لپه و سبزی را به مواد داخل تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مواد به خوبی یکدست شوند.
مرحله بعدی قسمت بالایی بادمجانها و گوجه فرنگی برش دهید و جدا کنید و مواد داخل بادمجانها و گوجه فرنگی ها را با یک قاشق به دقت خارج کنید و مراقب باشید به تا آسیبی به قسمت داخلی بادمجانها و گوجه فرنگی ها نزنید.

حالا داخل بادمجانها و گوجه فرنگی ها را با مواد دلمه پر کنید و در یک قابلمه مناسب کنار هم بچیینید. دو لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت کم شعله قرار دهید. بعد از حدود یک و نیم ساعت غذای شما پخته و آماده سرو می‌شود.

دلمه فلفل

  • مواد لازم
  • فلفل دلمه ای 7 عدد
  • برنج 2 پیمانه
  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • لپه نصف پیمانه
  • سبزی 200 گرم
  • رب گوجه فرنگی 4 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار کافی
دلمه فلفل

طرز تهیه

برای آماده‌سازی دلمه فلفل دلمه ای ابتدا برنج و لپه را به صورت جداگانه در دو ظرف آب به مدت دو تا سه ساعت قرار می‌دهیم تا خیس بخورند. طی فاصله‌ای که برنج و لپه را در آب خیسانده اید و منتظر هستید، سبزی دلمه را تمیز پاک کنید و بشویید سپس سبزی را روی تخته خرد کنید.

بعد از گذشت دو ساعت لپه‌ها و برنج را آبکش کنید. سپس دو قابلمه مناسب را روی شعله قرار دهید و درون آنها آب بریزید و زمانی که جوش آمدند لپه را در یکی از قابلمه‌ها و برنج را در قابلمه دیگر بریزد تا کمی پخته‌شوند. بعد از اینکه برنج و لپه پخته‌شدند آنها را آبکش کنید.

در همین حین و بعد از خرد کردن سبزی، پیاز را پوست بکنید و آن را به صورت نگینی خرد کنید و در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید تا پیازها سرخ شوند. سپس گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کنید و همراه با پیازها سرخ کنید. بعد از اینکه گوشت چرخ کرده سرخ شد و رنگ آن تغییر کرد دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را به مواد تابه اضافه کنید و همراه با بقیه مواد کمی تفت دهید.

در این مرحله برنج و لپه پخته‌شده را به همراه سبزی خرد‌شده به مواد داخل تابه اضافه می‌کنیم و مواد را کمی مخلوط می‌کنیم تا مواد یکدست شوند. تابه را از روی شعله برمی‌داریم تا مواد کمی خنک شوند.

در مرحله بعدی قسمت بالایی فلفل دلمه‌ای‌ها را برش‌زده و جدا می‌کنیم و سپس به دقت داخل فلفل را خالی می‌کنیم و مواد دلمه را داخل فلفل می‌ریزم و به همین ترتیب بقیه فلفل‌ها را پر می‌کنیم. سپس فلفل‌ها را در یک قابلمه مناسب کنار هم می‌چینیم. و قسمت بالایی که جدا کرده بودیم را روی فلفل‌ها قرار می‌دهیم.

 

طرز تهیه دلمه فلفل

در این مرحله دو قاشق رب گوجه فرنگی را با روغن در تابه تفت می‌دهیم و تا بوی خامی آن گرفته‌شود و سپس با یک لیوان آب جوش مخلوط می‌کنیم و روی فلفل ها می‌ریزیم. یک لیوان دیگر آب جوش به قابلمه اضافه می‌کنیم و آن را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم. پخت دلمه فلفل دلمه‌ای حدود یک ساعت و 30 تا یک ساعت و 45 دقیقه طول می‌کشد. بعد از اینکه دلمه به طور کامل پخته‌شد آن را در ظرف مورد نظر می‌چینیم. می‌توانید از کمی زیتون یا زرشک برای تزئین استفاده کنید.

4 دیدگاه در “طرز تهیه دلمه برگ مو، بادمجان، فلفل

  1. آیدا احمدی پور گفت:

    دلمه برگ مو کردستانی یکی از خوشمزه ترین دلمه هاست.

    1. تحریریه راسایا گفت:

      بله قطعا همین طوره. از نظر ارزشمند شما سپاسذاریم.

  2. احمدی گفت:

    طرز تهیه دلمه بادمجان بسیار عالی بود.

    1. تحریریه راسایا گفت:

      متشکر از نظر زیبایی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *