زیتون

زیتون شکسته

زیتون شکسته چیست

زیتون شکسته چیست؟

زیتون شکسته یکی از سالم‌ترین و خوش طعم‌ترین انواع زیتون است که خوردن آن همراه با غذا سبب خوش طعم‌تر شدن آن می‌شود. زیتون شکسته از ارزش غذایی بالایی برخودار است و طعم این زیتون تلخ و رنگ آن معمولاً تیره است. به یاد داشته باشید که شکستن زیتون سبب خارج شدن روغن زیتون آن نمی‌شود.

نحوه شکستن زیتون

روش‌های مختلفی برای برطرف کردن تلخی زیتون وجود دارد. یکی از روش‌های سنتی و سالم برای از بین بردن تلخی زیتون، شکستن زیتون (Olives) است که در برخی از مناطق ایران انجام می‌شود.
نحوه شکستن زیتون‌های به این صورت است که بلافاصله بعد از چیدن زیتون‌ها، زیتون‌ها با استفاده از سنگ یا دستگاهی شبیه غلتک شکسته می‌شوند به گونه‌ای که گوشت آن ترک بر می‌دارد ولی هسته سالم می‌ماند.
شکستن زیتون سبب می‌شود بخشی از اسیدی که در آن وجود دارد بیرون بیاید و سپس زیتون‌ها را آبکشی می‌کنند و در آب و نمک غوطه ور می‌کنند تا کمی از تلخی زیتون‌ها کاسته شود و قابل خوردن شود.

نحوه شکستن زیتون

دلایل تلخی زیتون شکسته

میوه زیتون اساساً تلخ هست و خاصیت این محصول در طعم و مزه آن است و تلخی آن به دلیل چربی فراوان و ارگانیک بودن این ماده غذایی هست که به صورت سنتی هم شیرین می‌شود.

بیشتر بدانید: خرید زیتون

چگونه تلخی زیتون شکسته را بگیریم؟

یکی از مهمترین دغدغه‌های که در مورد زیتون شکسته وجود دارد چگونگی از بین بردن تلخی آن است. برای از بین بردن تلخی زیتون‌های شکسته، باتدا آن‌ها را باید با آب بشویید و پس از هر بار شستن حتماً زیتون‌ها را در آب نمک بگذارید تا طعم مناسبی به دست آورند. پس از آنکه تلخی زیتون‌ها گرفته شد مجدداً آن‌ها را در آب نمک قرار دهید. سپس روی زیتون‌ها ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون و نیز یک قاشق گلپر بریزید و در جای خنک قرار دهید. توجه داشته باشید که تلخی زیتون شکسته تا حد زیادی با آبکشی کمتر می‌شود. مزه زیتون پس از آماده شدن آن نمکی و کمی تلخ است. برای شیرین کردن زیتون باید گوشت زیتون شکسته شود تا نمک به داخل بافت آن وارد شود. به همین دلیل باید از غلتک یا سنگ برای شکستن زیتون بهره برده شود. برای برطرف کردن تلخی زیتون شکسته می‌توانید طعم دهنده‌های طبیعی همچون اب انار، ابلیمو و یا آب نارنج را به همراه زیتون و ترشی طبیعی مخلوط کنید تا تبدیل به ترش مزه شود. همچنین می‌توانید به صورت زیتون پرورده آن را آماده کنید که یکی از خوشمزه‌ترین چاشنی‌های است و طرفداران زیادی دارد. این چاشنی با گردو، گلپر، نمک، سیر، سبزی‌های محلی مانند نعناع، گشنیز، چوچاق و آب یا رب انار ترش درست می‌شود. اما نحوه گرفتن تلخی در زیتون‌های نشکسته به وسیله سود سوز‌آور است.
چگونه تلخی زیتون شکسته را بگیریم

مزایا و معایب زیتون شکسته

زیتون شکسته مزایای زیادی دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به دلیل داشتن گوشت زیتون و جدا شدن آن از هسته، طعم خاص و متفاوتی دارد.
  • طعم بسیار مطبوع و دلچسپی دارد.
  • زیتون شکسته به عنوان یک چاشنی فوق‌العاده در کنار غذا قابل استفاده است.

معایب زیتون شکسته

زیتون شکسته در کنار مزایای زیادی می‌تواند معایب زیر را نیز داشته باشد:

  • فرآیند تولید زیتون شکسته معمولاً زمانبر و دشوار باشد.
  • طول عمر زیتون شکسته معمولاً کوتاه است.

نحوه نگهداری زیتون شکسته

نگهداری زیتون شکسته به منظور حفظ طعم و کیفیت آن اهمیت زیادی دارد. در زیر چند نکته برای نگهداری صحیح زیتون شکسته آورده شده است:

  1. محل نگهداری: زیتون شکسته را در یک مکان خنک و تاریک نگهداری کنید. دمای مناسب برای نگهداری زیتون بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد است.
  2. ظرف مناسب: زیتون‌ها را در ظرف‌های شیشه‌ای یا پلاستیکی با در محکم نگهداری کنید. این کار از ورود هوا و رطوبت به درون ظرف ممانعت می‌کند.
  3. محلول نگهداری: اگر زیتون‌ها در محلول نمکی یا سرکه نگهداری می‌شوند، اطمینان حاصل کنید که زیتون‌ها کاملاً در محلول غوطه‌ور باشند. این کار به حفظ طعم و جلوگیری از فساد کمک می‌کند.
  4. یخچال: در صورت نیاز، می‌توانید زیتون شکسته را در یخچال نگهداری کنید. این کار به افزایش ماندگاری آن کمک می‌کند، به خصوص اگر زیتون‌ها در محلول نمکی یا سرکه قرار دارند.
  5. مدت زمان نگهداری: زیتون شکسته معمولاً می‌تواند برای چند هفته تا چند ماه در شرایط مناسب نگهداری شود. با این حال، بهتر است قبل از مصرف، طعم و بوی آن را بررسی کنید تا از تازگی آن اطمینان حاصل کنید.
نحوه نگهداری زیتون شکسته

آیا زیتون شکسته بهتر است یا زیتون سالم؟

اگر می‌خواهید بین زیتون شکسته یا سالم، یکی را انتخاب کنید، توجه داشته باشید که زیتون شکسته هیچ گونه ماده شیمیایی ندارد و سالم‌تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *