خیارشور

طرز تهیه سس تارتار

سس تارتار

سس تاتار

سس تارتار یک سس فرانسوی غلیظ است که از ترکیب سس مایونز با سبزیجات خردشده درست شده‌است. این سس خوشمزه همراه با غذاهای دریایی، ماهی، میگو، غذاهای گوشتی، سالاد و… سرو می‌شود. البته می‌توان این غذاها را همراه با سس تاتار (Tartar Sauce) هم به عنوان پیش‌غذا و فینگرفود نیز میل کرد. ویژگی مهم سس تارتار این است که با سبزی‌های خردشده معطری نظیر ترخون، جعفری و ریحان تهیه شده‌است که آن را خاص‌تر و خوشمزه‌تر از سس مایونز می‌کند.

سس تارتار در کنار پیش غذاها، غذاهای اصلی گوشتی، ماهی، کباب و همچنین پاستا بسیار لذیذ است. این سس خوشمزه فرانسوی در انواع سالادها جایگزین چاشنی‌ها و سس‌های دیگر می‌شود. معمولا، به عنوان سس در کنار انواع ساندویچ، و روی نان بسیار خوشمزه است. این سس تا حدود زیادی یادآور سس مایونز است اما طعم آن دلپذیرتر و لذیذتر است. ویژگی مهم این سس اضافه کردن مواد دیگری است که دستور تهیه آن را نسبت به مایونز متفاوت کرده‌است. در این مقاله نکاتی در مورد طرز‌ تهیه سس تارتار، مواد لازم آن، فوت و فن‌های تهیه سس در خانه و غیره برای شما توضیح داده‌شده است.

مواد لازم برای تهیه سس تارتار

  • سس مایونز یک پیمانه
  • خیارشور 100 گرم
  • جعفری خرد‌شده 1 قاشق غذاخوری
  • پیازچه یا پیاز خرد‌شده 1 قاشق غذاخوری
  • ترخون خردشده 1 قاشق غذاخوری
  • ریحان خردشده 1 قلشق غذاخوری
  • آبلیمو یا آبلیموی تازه 1 قاشق مرباخوری
  • سیر رنده‌شده 1 قاشق چایخوری
  • شکر نصف قاشق مرباخوری
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل قرمز به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس تارتار

طرز تهیه سس تارتار | سس تاتار

طرز تهیه سس تارتار

برای تهیه سس تارتار، ابتدا تمام مواد اولیه ذکر‌شده را به غیر از سس مایونز خیلی ریز خرد کنید و با همزن یا میکسر مخلوط کنید. بعد مواد خرده شده را با سس مایونز، خوب میکس کرده و هم بزنید. سپس آبلیمو تازه، نمک و فلفل را متناسب با ذائقه خودتان به مقدار لازم به آن اضافه کنید. اگر سس مایونزی که استفاده می‌کنید، سس مایونز صنعتی است، می‌توانید آن را به مدت 4 یا 5 روز در شیشه دربسته در یخچال نگهداری کنید.
همچنین می‌توانید خودتان در منزل سس مایونز را آماده‌کنید. و از مایونز خانگی برای تهیه سس تارتار استفاده کنید، که مطمئنا آن را خوشمزه‌تر خواهد کرد.

طرز تهیه سس تارتار

نکاتی درمورد سس تاتار

سس تارتار اصلی از مخلوط سس مایونز و خیارشور تهیه می شود. تغییرات در دستور تهیه می تواند شامل مواد دیگری مانند خردل ، کپر، جعفری، پیازچه و سس فلفل تند باشد. سس معمولاً غلیظ است. می‌توانید مایونزی را که برای در سس استفاده می‌کنید را خودتان آماده‌کنید. پایه سس مایونز را می‌توان از ابتدا با استفاده از زرده تخم‌مرغ خام، سرکه و روغن تهیه کرد. در برخی دستور‌العمل‌ها از زرده تخم مرغ پخته‌شده استفاده می‌شود تا سس بافت غلیظ تری بدهد. استفاده از پونه در تهیه این نوع سس نیز طعم خوبی به آن می‌دهد.

یکی دیگر از نکات مهم در مورد سس تارتار این است که این سس ماندگاری بالایی ندارد، سعی کنید مقدار سس را فقط برای یک وعده تهیه کنید.

نکاتی درمورد سس تاتار

طرز تهیه سس تارتار با خردل

در برخی رسپی‌ها، علاوه بر سس مایونز، یک قاشق چای خوری سس خردل و زیتون سبز خردشده یا کیپر هم به دستور آن افزوده می‌شود. در یک کاسه 100 گرم سس مایونز و 1 قاشق چایخوری خردل بریزید. مخلوط را با سبزیجات خرد‌شده و زیتون میکس کنید. با فلفل آسیاب‌شده مزه‌دار کنید و دوباره مخلوط کنید. این سس برای سس سالاد عالی خواهد بود. همچنین می‌تواند از این سس‌ برای طعم‌دادن به سالاد ماکارونی، گوشت، ماهی، میگو و غذاهای دریایی هم استفاده کنید.

طرز تهیه سس تارتار با خردل

سس تارتار | طرز تهیه سس تارتار

چه غذاهایی با سس تارتار سرو می‌شود؟

سس تارتار به طور سنتی با غذاهای دریایی به خصوص ماهی سرخ‌شده سرو می‌شود. همچنین می‌توان آن را با سایر غذاهای سرخ‌شده، برگر و ساندویچ یا حتی به عنوان سس سالاد استفاده کرد.
این سس دارای طعمی شور و ترش است. که این شوری از ترکیب سس مایونز و خیارشور به دست می‌آید و آن را همراه خوبی برای غذاهای سرخ‌شده مانند میگوهای پخته‌شده، کیک ماهی و هاش براون می‌کند. همچنین طعم فوق‌العاده‌ ای به ساندویچ می‌دهد و ترکیب آن با نان باگت مزه خوبی دارد. در برخی موارد، سس تاتار را با غذاهای گوشتی، مانند مرغ یا شیرینی، ترکیب می‌کنند.

میگو پفکی

میگو یکی از غذاهای دریای خوشمزه و پر از خاصیت است. از جمله خوشمزه ترین غذاهایی است که می‌توان هم به عنوان فینگرفود، پیش غذا و هم در کنار سایر غذاها مثل برنج سرو شود. ترکیب میگو پفکی یا میگو سوخاری و سرخ‌شده به همراه سس تارتار مزه فوق‌العاده‌ایی به این خوراک ترد و لذیذ می‌دهد.
میگو پفکی | سس تارتار

جوجه چینی

جوجه چینی یک فینگرفود و فست فود لذیذ است. این غذای محبوب که به عنوان پیش غذا هم سرو می‌شود، برخلاف اسمش مراحل تهیه سریع و آسانی دارد. این فست فود خوشمزه را می‌توان به همراه سس تاتار برای مهمانی‌ها، تولد، پیک نیک، دورهمی‌های دوستانه و… میل کرد.

جوجه چینی | سس تارتار

جوجه چینی با سس تارتار | طرز تهیه سس تارتار

غذاهای دریایی

انواع غذاهای دریایی را می‌توان با این سس لذیذ میل کرد. از جمله انواع ماهی‌ها، میگو، لابستر، ماهی، ناگت ماهی، خوراک ماهی، سالمون، فیله تیلاپیا سوخاری، قزل آلا و غیره را با همراه با این سس دلپذیر مزه‌دار کرد.

سالاد

سس تاتار را در کنار انواع سالاد هم می‌توانید  استفاده کنید. با توجه به انواع سبزیجات معطر و خوشبویی که در تهیه این سس از آن‌ها استفاده شده‌است مطمئنا طعم بی‌نظیری به سالاد شما خواهد داد! با استفاده از سس تارتار می‌توانید سالاد مرغ، مرغ سوخاری و مرغ کبابی درست کنید.

آیا سس تارتار برای گیاهخواران مناسب است؟

بله، این نوع سس برای گیاهخواران مناسب است. افراد گیاه‌خوار به راحتی می‌توانند این سس را در سبد غذایی خود قرار دهند، زیرا سس حاوی گوشت ماهی نیست. افراد گیاهخوار که به این نوع سس علاقه‌مند هستند می‌توانند از سس مایونز گیاهی برای تهیه آن استفاده کنند.

4 دیدگاه در “طرز تهیه سس تارتار

  1. ژاله کامیاب گفت:

    جوجه چینی با سس تارتار واقعا خوشمزه و لذیذ است.😍

    1. تحریریه راسایا گفت:

      از نظر ارزشمند شما سپاسپذاریم.

  2. نگین بابایی گفت:

    سس تاتار یکی از خوشمزه ترین انواع سس هاست که پیشنهاد می کنیم همه حتما یکبار هم شده درستش کنند.

    1. تحریریه راسایا گفت:

      از کامنت ارزشمند شما نهایت تشکر و سپاس را داریم. رضایت شما انرژی ما را چند برابر می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *