شستن سبزی به روش صحیح و بهداشتی
سبزیجات منبع سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و فیبرها هستند. مصرف روزانه آنها و همچنین وجود آنها در رژیم غذایی توسط کارشناسان تغذیه توصیه میشود. شستن سبزی به روش صحیح موجب جلوگیری از انتقال ویروسها، باکتریها، انگلها، بیماریها و انواع آلودگیها خواهد شد.همچنین شستشوی سبزیجات تضمین میکند تا اگر گرد و خاک و آلودگی در بین سبزیجات برگ داری مثل کرفس، اسفناج و سایر سبزیهای خوردنی مثل جعفری، گشنیز، شاهی، تره، پیازچه و… وجود داشته باشد کاملا پاک شود.
در صورتی که سبزیجات به تمیزی شسته و ضدعفونی نشوند میتوانند ناقل انواع بیماریها و آلودگیها باشند. ما در این مقاله روشهای صحیح شستن خانگی سبزی و نکات مهم در این رابطه را با شما به اشتراک میگذاریم.

نکات مهم برای شستشوی سبزیجات

شستن سبزیجات با مواد خانگی
استفاده از مواد غیر شیمیایی یکی از مطمئنترین راه ها برای ضدعفونی و شستشوی سبزیجات در خانه است. از جملهی این مواد که میتوانیم در شستشوی سبزیجات از آنها در خانه استفاده کنیم نمک، سرکه سفید، جوش شیرین، آبلیمو و… است.
شستشوی سبزی با نمک

شستن سبزی با نمک
شستن سبزی با سرکه
استفاده از سرکه سفید یکی دیگر از روشهای شستشوی سبزی است. سرکه یک ماده طبیعی، کم خطر و بدون عوارض جانبی است. سبزی را به مدت 5 یا 10 دقیقه در محلول آب و سرکه سفید بخیسانید و سپس آبکش نمایید و آن را مصرف کنید.
شستشوی سبزی با جوش شیرین

شستن سبزی با جوش شیرین | شستن سبزیجات
ضدعفونی سبزیجات، میوه و صیفیجات به روش علمی
به طور کلی در بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای اروپایی سبزیجات، میوه و صیفیجات را تنها با آب و یا ترکیب آب با مواد بیخطر میشویند و از استفاده مواد شیمیایی که امکان دارد در آینده عوارض جانبی به همراه داشته باشد را به حداقل میرسانند، ولی با این وجود توصیه میشود تا برای جلوگیری از انتقال آلودگیها، بیماری و انگلها و همچنین گندزدایی و ضدعفونی کردن کامل سبزی، میوه و صیفیجات آنها را با محلولهای موجود که در داروخانهها عرضه میشوند، بشورید.

ماده ضد عفونی کننده سبزیجات

شستن سبزیجات | شستن میوه با سرکه و نمک
مراحل ضدعفونی سبزیجات
ضدعفونی کردن سبزی مراحل چندان پیچیده و سختی ندارد و به راحتی میتوانید در خانه آن را با استفاده از آب و مواد خانگی یا ضدعفونیکننده انجام دهید. تنها باید در استفاده از محلولهای شیمیایی به شدت مراقب باشید. برای مثال پودر پرکلرین یک ترکیب شیمیایی، سمی و تحریک کننده پوست است به همین دلیل بهتر است پس از ضدعفونی کردن سبزی، میوه و صیفیجات حتما با استفاده از دستکش آنها را به خوبی با آب سرد بشویید.
ممنون از روش های متنوعی که برای شستشوی سبزی گفتید.
سپاس از کامنت ارزشمند شما دوست عزیز