لازانیا
مواد لازانیا
- ورق لازانیا 1 بسته
- گوشت چرخ کرده 400 گرم
- پنیر پیتزا رنده شده 250گرم
- قارچ خرد شده 100 گرم
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
- پیاز خورد شده 2 عدد
- فلفل دلمهای 1 عدد
- آب لیمو ترش یک قاشق غذا خوری
- روغن زیتون به مقدار لازم
- آویشن، نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
طرز تهیه لازانیا
برای تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ ایتالیایی ابتدا پیازها را پوست گرفته و به صورت نگینی ریز خرد میکنیم. سپس یک ماهیتابه متناسب با حجم مواد میانی این پاستای خوشمزه را روی شعله گاز قرار میدهیم و پیاز های خرد شده را به همراه کمی روغن مایع یا روغن زیتون به خوبی تفت میدهیم تا پیازها سبک و شیشهای شوند.
در مرحله بعد گوشت چرخ کرده را همراه ادویه مخصوص، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه به پیازهای درون ماهیتابه اضافه میکنیم و تا زمانی رنگ گوشت تغیر کند به خوبی تفت میدهیم. پس از تغییر رنگ گوشت چرخ کرده، فلفل دلمهای که خیلی ریز خرد کردهایم را به مواد داخل تابه اضافه میکنیم.
فلفل دلمهای را کمی تفت دادیم و به خوبی با مواد گوشتی ترکیب کردیم سپس قارچهای که به صورت ورقهای برش دادهایم را به همره یک قاشق غذا خوری آب لیمو ترش به تابه اضافه میکنیم. در ادامه قارچ ها را انقدر تفت میدهیم تا آب بینداز و سپس سرخ شود.
پس از سرخ شدن قارچها، مواد داخل ماهیتابه را در یک سمت آن جمع میکنیم و در سمت خالی شده تابه 2 قاشق رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و چند دقیقه تفت میدهیم تا بوی خامی رب گرفته شود و سرخ شود. در ادامه رب سرخ شده را به خوبی با مواد مخلوط می کنیم و سپس در تابه را میگذاریم تا مواد با آب خودشان کمی بپزند. بعد از این مرحله به سراغ تهیه سس بشامل میرویم. پس از تهیه سس لازانیا که در ادامه به آن اشاره شده است.
یک قابلمه به همراه چند پیمانه آب را روی گاز قرار میدهیم و بعد از جوش آمدن آب، ورقه های لازانیا را به آن اضافه می کنیم. به مدت 3 دقیقه اجازه میدهیم ورقه ها نرم شوند، سپس قابلمه را از روی حرارت بر میداریم. در ادامه یک ظرف مناسب برداشته و کف آن را چرب کرده و مقداری سس بشامل می ریزیم و سپس ورقه ها را روی آن می چینیم. روی ورقه ها از مواد گوشتی به همراه پنیر پیتزا میریزیم و روی آن را با ورقه های لازانیا میپوشانیم و این مراحل لایه لایه قرار دادن مواد گوشتی و ورقه ها را تا تمام شدن مواد مرتب انجام میدهیم. در پایان کار با یک لایه ورق روی ظرف قرار داده و روی آن را با سس بشامل و پنیر پیتزا میپوشانیم.
سپس ظرف را به مدت 30 دقیقه در فر با دمای 180 درجه که از قبل گرم شده است بگذارید تا بپزد و روی آن برشته شود. در نهایت پس از پخت به مدت 10 دقیقه به آن اجازه دهید تا از حرارت بیافتد سپس آن را برش دهید و به همراه عزیزانتان نوش جان کنید.
مواد لازم برای سس لازانیا
- آرد سه قاشق غذاخوری
- کره پاستوریزه سه قاشق غذاخوری
- شیر کمچرب دو پیمانه
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
سس بشامل لازانیا
سس بشامل یک نوع سس سفید فرانسوی است که از مخلوط آرد، کره و شیر درست میشود. آماده سازی این سس بسیار راحت است بطوری که در ظرف 10 دقیقه آماده میشود. این سس فرانسوی، جایگزین عالی برای سسهای خامهای و پر چرب است. در ادامه با طرز تهیه سس بشامل لازانیا با ما همره باشید.
ابتدا در یک تابه کوچک آرد را با حرارت ملایم تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. در همین حین کره را در یک تابه دیگر روی حرارت قرار داده و بگذارید کره آب شود سپس آرد را به همراه نمک به آن اضافه کنید در این مرحله باید مواد را مدام هم بزنید تا از گوله گوله شدن آرد جلوگیری کنید.
در ادامه زمانی که مخلوط آرد و کره تغیر رنگ داد باید کم کم شیر را اضافه کنید و سریع و یکنواخت هم بزنید تا سس بشامل غلیظ شود. پس از اینکه سس به غلظت مورد نظر رسید آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید که خنک شود.
در نظر داشته باشید که استفاده از سس بشامل در لا به لای ورقهای لازانیا از خشک شدن مواد میانی آن جلوگیری میکند و به خاطر وجود شیر در ترکیبات خود، باعث چسبندگی مواد لازانیا بهم میشود.
نکات تهیه سس بشامل
- برای تهیه سس بشامل حتما از شیر سرد استفاده کنید چراکه اگر شیر گرم باشد در زمان اضافه کردن به آرد، سس را خراب میکند.
- با توجه به ذائقه خود می توانید به غیر از نمک و فلفل سیاه، از ادویهها دیگری نیز در تهیه این سس استفاده کنید.
- اگر کره نداشتید میتوانید از روغن زیتون یا روغن استفاده کنید. البته طعم سس بشامل با کره بهتر است.
- در نظر داشته باشید که همزمان با آماده شدن سس بشامل، ورقههای لازانیا را هم آماده کنید چراکه اگر سس بشامل خیلی سرد شود استفاده از آن سخت خواهد بود.
لازانیای گوشت
مواد لازم:
- پیاز خرد شده 1 عدد
- گوشت چرخ کرده 400 گرم
- زیتون خرد شده 200 گرم
- گوجه پوره شده یک عدد
- فلفل دلمه ای خرد شده 1 عدد
- پیازچه خرد شده چند شاخه
- پنیر پیتزا 250 گرم
- سس بشامل
- نمک، فلفل سیاه و ادویه مخصوص به مقدار لازم
بیشتر بدانید : خرید زیتون راسایا
طرز تهیه لازانیا با سس بشامل
اول پیاز را به همراه کمی روغن خوب سرخ میکنیم و به آن ادویه میزنیم و خوب هم میزنیم و 15 دقیقه بعد گوشت چرخ کرده و فلفل دلمه را اضافه میکنیم با حرارت زیاد هم میزنیم و 4 دقیقه بعد پوره گوجه را به همراه روغن و نمک اضافه میکنیم سپس درب تابه را میبندیم اجازه میدهیم مواد بپزند. در همین حین زیتون را بصورت ریز خرد کرده و به همراه پیازچه خرد شده به مواد داخل تابه اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم. مواد میانی آماده است حالا به همان ترتیبی که در بالا گفته شد مواد گوشتی، سس بشامل، ورقههای لازانیا و پنیر پیتزا در داخل ظرف مخصوص لایه لایه میچینیم و نیم ساعت با در بسته و 15 دقیقه با در باز، داخل فر میگذاریم اجازه میدهیم بپزد سپس نوش جان کنید.
طرز تهیه لازانیا بدون فر
مواد میانی و ورقههای لازانیا را به همراه سس بشامل همانطور که در بالا بطور کامل شرح داده شد، آماده کنید. برای درست کردن لازنیا بدون فر باید ماهیتابه مناسبی را آماده کنید. تابه مورد نظر را با فرچه چرب میکنیم و کف آن را با سس سفید میپوشانیم این کار باعث میشود ورقه های لازانیا بعد از پخت راحت از تابه جداشوند. سپس در ادامه ورقه های لازانیا را از آب خارج کرده و روی آن قرار میدهیم و مواد را به ترتیبی که در بالا اشاره شد داخل تابه میچینیم در اینجا سعی میکنیم تعداد لایهها بیشتر باشد تا اینکه مواد گوشتی زیادی میان ورقهها بریزیم (راحتتر روی گاز بپزند و منسجم تر باشند). پس از اتمام مراحل در تابه را بسته و به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم اجازه میدهیم که بپزد. سپس لازانیای شما آماده است. نوش جان
آموزش لازانیایی که گذاشتید واقعا کامل و عالیه😍 عکس های زیباش هم همه رو برای درست کردنش ترغیب می کنه
از لطف شما سپاسگذاریم
بسیار کامل و جامع
ممنون از نظر ارزشمند شما