سبزی

طرز تهیه آش رشته خوشمزه و خوش طعم

طرز تهیه آش رشته

آش رشته

آش رشته (ASH RESHTEH) یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که مانند سوپ است اما طرز تهیه و مواد تشکیل دهنده آن متفاوت است. این غذای خوشمزه در روزهای بارانی و سرد طرفداران زیادی دارد. مردم آش را برای مناسبت‌های مختلف مانند نذری، آش پشت پا و ماه مبارک رمضان می‌پزند و بین دوستان و آشنایان پخش می‌کنند. آش رشته سبزی مخصوص خود را دارد و به همراه لوبیا و رشته پخت می‌شود. مردم این آش را پس از جا افتادن، در کاسه‌های چینی می‌کشند و با پیاز داغ، نعنا و کشک تزئین می‌کنند. در ادامه اطلاعات جالب و قابل توجهی از این غذای خوشمزه، طرز تهیه آن و سایر نکات آن بیان می‌کنیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

سبزی های آش رشته

بانوان ایرانی جهت تهیه آش رشته، از سبزی‌های متفاوتی استفاده می‌کنند. برای سبزی آش رشته به برگ چغندر یا اسفناج، تره، جعفری و شوید نیاز دارید. قبل از تهیه آش سبزی‌ها را پاک کنید.
آن‌ها را آبکشی کنید به طوریکه گل میان سبزی‌ها پاک شود.
سبزی‌ها را روی پارچه سفید و تمیز آشپزخانه خشک کنید.
سپس آن‌ها را خرد کنید.
در این مرحله سبزی شما برای افزودن به آش آماده است. می‌توانید سبزی‌ها را نیز در فریزر قرار دهید و برای دفعات بعدی استفاده کنید. ما یک پیشنهاد بهتر داریم. شما می‌توانید با خرید سبزی آش از راسایا می‌توانید یک آش رشته خوشمزه خوش طعم تهیه کنید بدون اینکه نیاز باشد سبزی‌ها را  بشویید و خرد کنید.

طرز تهیه آش رشته | سبزی های آش رشته

سبزی آش رشته | راز خوشمزگی آش رشته

خرید سبزی آش برای تهیه آش رشته

طرز تهیه آش رشته

در ادامه طرز تهیه آش رشته خوشمزه را برای شما شرح می‌دهیم. این غذا با استفاده از مراحل زیر تهیه می‌شود:

ابتدا حبوبات را 24 ساعت قبل از پخت در آب بخیسانید. اینکار به گرفتن نفخ حبوبات کمک می‌کند. توصیه ما این است که آب آن‌ها را چند بار عوض کنید،
قابلمه را از آب پر کنید و حبوبات را در آن بریزید. در این مرحله لازم نیست عدس را اضافه کنید.
در مرحله بعد باید سبزی‌ها را که از قبل آماده کردید، به آن اضافه کنید.
سبزی‌ها و عدس را همزمان به آش بیفزایید. سپس ادویه‌ها را نیز اضافه کنید.
یک ساعت به آش فرصت دهید تا آش جا بیفتد و سبزی‌ها از حالت خامی خود خارج شوند.
در آخر که آش لعاب انداخت، آن را در ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ، نعنا و کشک تزیین کنید.

طرزتهیه آش رشته

نسبت سبزی های آش رشته | آش رشته نذری

آش رشته برای نذری

 در بین ایرانیان آش رشته جایگاهی ویژه‌ای دارد. این آش پرخاصیت ازقدیم الایام در ایران به عنوان یکی از آش‌های نذری تهیه شده است. آش رشته نذری در ماه مبارک رمضان و ماه محرم محبوبیت زیادی دارد. برای تهیه آش رشته نذری از مقدار مواد بیشتری استفاده می‌شود و سبزیجات تازه و با کیفیت استفاده می‌شود.

فواید آش رشته

کارشناسان تغذیه همواره از آش رشته به عنوان یک غذای پر خاصیت نام برده‌اند و خوردن آن را به خصوص در روزهای سرد توصیه کرده‌اند. این آش خوشمزه از مواد غذایی پرخاصیتی تهیه می‌شود که در بیشتر مناطق جغرافیایی یافت می‌شود. هریک از مواد غذایی که در این آش استفاده می‌شود دارای فواید بسیار زیادی است. آش رشته بسیار مغذی است و سرشار از انواع ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، کلسیم و مواد معدنی دیگر است که در ادامه به صورت مفصل توضیح داده می‌شود.

ویتامین‌ها

این غذا به دلیل وجود حبوبات، سبزیجات و چربی‌های مفید، ارزش غذایی بالایی دارد. سبزیجات دارای ویتامین C ,A , B, K, D هستند و فیبر و مواد معدنی فراوانی دارند. گروه سبزی‌ها همچنین برای پیشگیری و رفع یبوست همواره توسط پزشکان توصیه شده اند.

پروتئین

حبوبات موجود در آش رشته دارای مقدار قابل توجهی پروتئین و مواد معدنی هستند. این غذای خوشمزه حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات، مواد معدنی، پروتئین و سرشار از انرژی است. با خوردن این آش خوشمزه ایرانی مقدار زیادی از پروتئین بدن تامین می‌گردد. شما می‌توانید این را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

طرز تهیه آش رشته | فواید آش رشته

خواص آش رشته

لبنیات

در این غذا از کشک استفاده می‌شود. کشک جزو گروه لبنیات است. لبنایت هم حاوی مقدار چشم‌گیری کلسیم هستند. فسفر، ویتامین D و بسیاری مواد معدنی دیگر از فواید استفاده از لبنیات است. کشک یکی از لبنیات پرخاصیت است که دارای ویتامین‌های A,B,B2 است و برای سلامت استخوان‌ها هم بسیار مفید است.

طرز تهیه نعنا داغ برای آش

همانطور که می‌دانید بانوان ایرانی در کنار آش رشته، نعنا داغ یا پیاز داغ نیز تهیه می‌کنند و با آن آش را تزئین می‌کنند و طعم لذیذی به غدا می‌دهند. برای تهیه نعنا داغ کافی است روغن را در ظرف کوچکی کمی گرم کنید و سپس نعنا را اضافه کنید. بعد از آغشته شدن روغن و نعنا آن را از روی گاز بردارید و آش را تزئین کنید. لازم نیست مدت طولانی روی حرارت باشد. چراکه در این صورت، سیاه و بدمزه می‌شود.

لاغری با آش رشته

آش رشته یکی از غذاهای مقوی و سالم کشور ایران است که علیرغم پراز حبوبات بودن آن، به عنوان یک وعده غذایی کم کالری و سبک شناخته می‌شود. این غذا به اندازه خوراکی‌های دیگر به بدن انرژی نمی‌رساند و به همین دلیل است که آن را یک میان وعده سبک در نظر می‌گیرند. برخی افراد این آش خوشمزه را برای وعده اصلی و همراه با نان میل می‌کنند که در این صورت دیگر یک غذای رژیمی محسوب نمی‌شود. در صورتی که آش رشته را بدون بدون نان و به مقدار کم مصرف کنید، می‎‌تواند در لاغری و کاهش وزن شما موثر باشد.

میزان کالری

آش رشته یکی از آش‌های پرطرفدار در بین ایرانیان است. هر صد گرم از این آش دارای 250 کالری می‌باشد. امروزه بسیاری از کشورها این نوع آش را در رستوران‌های خود پخت می‌کنند. به دلیل مواد مغزی و کالری موجود در این غذا، روزه‌داران در ماه رمضان آن را برای افطار استفاده می‌کنند.

نکات مهم پخت آش

نکات مهم پخت آش رشته

فوت کوزه‌گری آش رشته | نسبت سبزی های آش رشته

طرز تهیه آش رشته را در قسمت‌های قبل توضیح دادیم و برخی نکات را برای جا افتادن و بهتر شدن آن بیان کردیم. در این بخش از برخی نکات دیگر صحبت می‌کنیم و اصطلاحا فوت کوزه‌گری پختن آش را به شما می‌گوییم تا بتوانید غذایی فوق العاده و خاص برای خانواده خود تهیه ببینید:
  • هرچه سبزی آش بیشتر باشد، خوشمزه تر خواهد بود.
  • از قلمه و استخوان برای رنگ و لعاب دادن به آش استفاده کنید تا طعم بهتری بگیرد.
  • آبلیمو نیز در کنار کشک می‌تواند طعم آش را بهتر کند.
  • بهتر است سبزی‌ها را درشت خرد کنید.
  • از قابلمه بزرگ استفاده کنید تا رشته‌ها بهم نچسپند.
  • برای غلیظ شدن آش خود می‌توانید مقداری آرد را در یک لیوان آب سرد حل کنید و به آش اضافه کنید.
  • به زمان پخت دقت کنید تا آش کاملا جا بیفتد.
  • مقدار مناسب روغن نیز به جا افتادن آش کمک می‌کند.
  • بعد از اینکه نعنا را داخل روغن ریختید زیر قابلمه را کم کنید زیرا نعناع زود می‌سوزد و تلخ می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *