سالاد سیب زمینی(Potato Salad) از جمله سالادهای خوشمزهایی است، که به آسانی و خیلی سریع آماده میشود. در تهیه این سالاد لذیذ از مواد خوراکی که در دسترس همه قرار دارد، استفاده شده و شما میتوانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. علاوه بر سیب زمینی، هویج، خیارشور، کالباس، ذرت و نخود فرنگی که ترکیبات اصلی این سالاد هستند، از ترکیب مواد دیگری مانند سس مایونز، ماست خامهای، فلفل سیاه و آویشن برای تهیه سس سالاد استفاده میشود. رسپیهای متفاوتی از سالاد سیب زمینی وجود دارد. به عنوان مثال، برخی از افراد به سالاد موادی مانند تخممرغ پخته شده، پیازچه، مرغ، پیاز، سیر و… را اضافه میکنند. این ترکیبات اضافی میتوانند به سالاد ارزش غذایی بیشتری بدهند و طعم و رنگی متفاوت به آن ببخشند. این سالاد میتواند به عنوان یک پیش غذا یا همراه غذا سرو میشود. همچنین این سالاد خوشمزه را میتوان به عنوان یک میان وعده سالم، یا در مهمانیها و تولد همراه با مهمانانتان میل کنید.
برای تهیه سالاد سیب زمینی، در ابتدا سیب زمینیها را تمیز شسته و در یک قابلمه با مقداری آب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب جوش بیاید و سیب زمینیها پخته شوند. قبل از اینکه سیب زمینیها خیلی پخته و نرم شوند، شعله را خاموش میکنیم. در این مرحله پوست سیب زمینیها را میگیریم و آنها را به صورت نگینی (مکعبی) خرد میکنیم و درون یک کاسه بزرگ میریزیم. هویج پخته شده را نیز به صورت نگینی ریز، خرد میکنیم و به کاسه حاوی سیب زمینیها اضافه میکنیم. در این مرحله ذرت پخته و نخود فرنگی پخته را به محتویات کاسه اضافه میکنیم. اینکه ذرت و نخود فرنگی را به صورت خانگی و یا کنسروی استفاده کنید به ذائقه شما بستگی دارد. اگر وقت کافی در اختیار ندارید میتوانید از ذرت و نخود فرنگی کنسروی استفاده کنید. سپس ورقههای کالباس را نیز به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و به بقیه مواد اضافه میکنیم. خیارشور را هم ریز خرد میکنیم و به کاسه سالاد اضافه میکنیم. در مرحله بعد سس سالاد را تهیه میکنیم.
تهیه سس سالاد سیب زمینی
برای تهیه سس سالاد، یک کاسه دیگر انتخاب کنید و سس مایونز به همراه ماست خامهای و شوید به آن اضافه نمایید. سپس مقدار کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و هم میزنیم تا سس یکدست شود. اگر مایل بودید، میتوانید با توجه به ذائقه خودتان مقداری هم آب لیمو ترش تازه را به سس اضافه کنید.
در پایان سس را روی مواد سالاد بریزید، ترکیب کنید و به آرامی مخلوط نمایید تا سالاد یکدست شود. روی ظرف سالاد سلفون بکشید و سالاد را به مدت 1 الی 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا سس به خوبی به خورد مواد برود و مزهی خوبی بگیرد. سپس سالاد را در ظرف مورد نظر سرو و نوش جان کنید. 😊
سالاد سیب زمینی رژیمی
اگر شما در رژیم هستید و نگران اضافه وزن خود میباشید، میتوانید در تهیه سس سالاد به جای سس مایونز، از ماست رژیمی، ماست کم چرب یا موسیر، سرکه بالزامیک و… استفاده کنید.
ترفند های طلایی درست کردن سالاد سیب زمینی
در صورتی که تمایل نداشتید از کالباس در تهیه سالاد سیب زمینی استفاده کنید، میتوانید گوشت مرغ را جایگزین کالباس نمایید.
همچنین با توجه به ذائقه غذایی خودتان در تهیه سس میتوانید از سبزیجات معطر نظیر آویشن استفاده کنید. از سیر تازه رنده شده و سبزیجات خرد شده و معطری نظیر شوید نیز در تهیه سس سالاد استفاده کنید. این ترکیبات، به سالاد شما طعم و عطری بینظیر میدهد.
برای تزئین آن میتوانید از کلم بنفش، کلم پیچ، خیارشور، هویج، شوید تازه، برگهای ریحان، اسلایسهای زیتون، نخود فرنگی، جعفری، پیازچه، ذرت، گوجه گیلاسی و… استفاده کنید.