سبزی پلو با ماهی
این خوراک تهیه شده با ماهی از جمله غذاهای لذیذ و خوشمزه ایرانی است که معمولا خانواده های ایرانی آن را در شب عید نوروز سرو میکنند. همانند سفره هفت سین، این غذا هم به سمبلی برای شروع سال جدید تبدیل شده است. ماهی نماد سلامت، برنج نماد برکت و سبزی آن نماد سرسبزی و طراوت است. سبزی پلو با ماهی یک غذای سنتی ایرانی و بسیار خوشمزه است، که در تهیه آن از ماهی قزل آلا یا ماهی سالمون ، سبزی پلویی، برنج، ادویه و سایر مواد اولیه استفاده میشود.
سبزی سبزی پلو
در تهیه سبزی پلویی از سبزیجات معطر و تازه استفاده میشود. این سبزیجات شامل شوید، گشنیز، جعفری، شنبلیله، تره و برگ سیر یا سیر میباشد. تازگی، ترکیب و نسبت این سبزیجات برای تهیه یک سبزی پلو با ماهی خوش عطر و خوشمزه بسیار مهم میباشد.
مواد لازم
- ماهی 2 عدد
- برنج 2 پیمانه
- سبزی پلویی 150 گرم
- پیاز 1 عدد
- لیمو تازه
- زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
- سیر 3 حبه
- نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن زیتون
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
در ابتدا برنج را در آب و نمک به مدت 2 ساعت بخیسانید.
مرینیت کردن ماهی
ماهی را تمیز شسته و سر و دم آن را به همراه پولک و فلس های ماهی، جدا کنید. سپس ماهی را خشک کنید و در یک ظرف مناسب برای مزهدار کردن قرار دهید. سپس پیاز را پوست بگیرید، خرد کنید و در ظرف ماهی بریزید. آب یک عدد لیموی تازه را نیز گرفته و به ماهی اضافه کنید.
در این مرحله ادویهها را به ظرف ماهی اضافه نمایید. این ادویه ها شامل زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، پودر سیر میباشد. زعفران دم کرده را نیز به ماهی اضافه کنید. دو قاشق روغن زیتون هم به مواد ماهی اضافه نمایید. مواد را به خوبی زیر و رو کرده تا کاملا به خورد گوشت ماهی برود. روی ظرف را سلفون بکشید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ماهی مرینیت شود.
آماده کردن سبزی پلو
بعد از اینکه ماهی را مرینیت کردید، به سراغ آماده کردن پلو میروید، یک قابلمه آب را روی اجاق گاز قرار دهید، تا جوش بیاید. سپس برنج را به همراه مقداری نمک و روغن درون قابلمه بریزید.
5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا پخت اولیه برنج انجام شود سپس زمانی که دانه های برنج نرم شدند و مغز برنج سفت بود، سبزی و سیر رنده شده را به قابلمه برنج اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آبکش نمایید.
سبزی پلویی را به خوبی بشویید و سپس آن را آبکش و خشک نمایید. سبزی را نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد نکنید. چند حبه سیر را رنده کرده و به سبزی اضافه کنید.
در این مرحله مقداری روغن کف قابلمه بریزید تا گرم شود و هر نوع ته دیگی دوست داشتید سیب زمینی یا نان لواش را کف قابلمه بچینید. برنج آبکش شده را در قابلمه بریزد. میتوانید مقدار کمی زعفران دم کرده هم روی برنج بریزید. با این کار هم برنج شما خوشرنگ میشود و هم عطر خوبی پیدا میکند. نصف کره را روی برنج گذاشته و برای 40 دقیقه برنج را دم بگذارید.
آماده کردن ماهی
3 الی 4 قاشق آرد را در ظرف مناسب بریزید و مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. ماهی را از یخچال خارج و در آرد بغلتانید همچنین میتوانید از آرد سوخاری هم استفاده کنید. در یک تابه بزرگ و مناسب، ماهی ها را در روغن سرخ کنید تا کاملا مغزپخت شوند.
شما میتوانید ماهی ها را هم در روغن سرخ کنید و هم در فر آماده کنید. اگر ماهی را در فر آماده میکنید در ایتدا روی سینی فر یک فویل بکشید و سپس ماهی های مرینیت شده با آرد را در سینی بچینید. فر را روی دمای 180 درجه و به مدت 20 دقیقه ماهی های را درون فر قرار دهید.