سبزی

سبزی پلو با ماهی مجلسی و خوشمزه

سبزی پلو با ماهی مجلسی و خوشمزه

سبزی پلو با ماهی

این خوراک تهیه شده‌ با ماهی از جمله غذاهای لذیذ و خوشمزه ایرانی است که معمولا خانواده های ایرانی آن را در شب عید نوروز سرو می‌کنند. همانند سفره هفت سین، این غذا هم به سمبلی برای شروع سال جدید تبدیل شده‌ است. ماهی نماد سلامت، برنج نماد برکت و سبزی آن نماد سرسبزی و طراوت است. سبزی پلو با ماهی یک غذای سنتی ایرانی و بسیار خوشمزه است، که در تهیه آن از ماهی قزل آلا یا ماهی سالمون ، سبزی پلویی، برنج، ادویه و سایر مواد اولیه استفاده می‌شود.

بیشتر بدانید: خرید سبزی

سبزی پلو با ماهی

سبزی سبزی پلو

در تهیه سبزی پلویی از سبزیجات معطر و تازه‌ استفاده می‌شود. این سبزیجات شامل شوید، گشنیز، جعفری، شنبلیله، تره و برگ سیر یا سیر می‌باشد. تازگی، ترکیب و نسبت این سبزیجات برای تهیه یک سبزی پلو با ماهی خوش عطر و خوشمزه بسیار مهم می‌باشد.

سبزی سبزی پلو با ماهی

مواد لازم

  • ماهی 2 عدد
  • برنج 2 پیمانه
  • سبزی پلویی 150 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • لیمو تازه
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
  • سیر 3 حبه
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن زیتون
مواد لازم برای سبزی پلو با ماهی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

در ابتدا برنج را در آب و نمک به مدت 2 ساعت بخیسانید.

مرینیت کردن ماهی

ماهی را تمیز شسته‌ و سر و دم آن را به همراه پولک و فلس های ماهی، جدا کنید. سپس ماهی را خشک کنید و در یک ظرف مناسب برای مزه‌دار کردن قرار دهید. سپس پیاز را پوست بگیرید، خرد کنید و در ظرف ماهی بریزید. آب یک عدد لیموی تازه را نیز گرفته‌ و به ماهی اضافه کنید.
در این مرحله ادویه‌ها را به ظرف ماهی اضافه نمایید. این ادویه ها شامل زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، پودر سیر می‌باشد. زعفران دم کرده را نیز به ماهی اضافه کنید. دو قاشق روغن زیتون هم به مواد ماهی اضافه نمایید. مواد را به خوبی زیر و رو کرده‌ تا کاملا به خورد گوشت ماهی برود. روی ظرف را سلفون بکشید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ماهی مرینیت شود.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

آماده کردن سبزی پلو

بعد از اینکه ماهی را مرینیت کردید، به سراغ آماده‌ کردن پلو می‌روید، ‌یک قابلمه آب را روی اجاق گاز قرار دهید، تا جوش بیاید. سپس برنج را به همراه مقداری نمک و روغن درون قابلمه بریزید.
5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا پخت اولیه برنج انجام شود سپس زمانی که دانه های برنج نرم شدند و مغز برنج سفت بود، سبزی و سیر رنده شده را به قابلمه برنج اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آبکش نمایید.
سبزی پلویی را به خوبی بشویید و سپس آن را آبکش و خشک نمایید. سبزی را نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد نکنید. چند حبه سیر را رنده کرده و به سبزی اضافه کنید.
در این مرحله مقداری روغن کف قابلمه بریزید تا گرم شود و هر نوع ته دیگی دوست داشتید سیب زمینی یا نان لواش را کف قابلمه بچینید. برنج آبکش شده را در قابلمه بریزد. می‌توانید مقدار کمی زعفران دم کرده هم روی برنج بریزید. با این کار هم برنج شما خوشرنگ می‌شود و هم عطر خوبی پیدا می‌کند. نصف کره را روی برنج گذاشته و برای 40 دقیقه برنج را دم بگذارید.

آماده کردن ماهی

3 الی 4 قاشق آرد را در ظرف مناسب بریزید و مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. ماهی را از یخچال خارج و در آرد بغلتانید همچنین می‌توانید از آرد سوخاری هم استفاده کنید. در یک تابه بزرگ و مناسب، ماهی ها را در روغن سرخ کنید تا کاملا مغزپخت شوند.
شما می‌توانید ماهی ها را هم در روغن سرخ کنید و هم در فر آماده کنید. اگر ماهی را در فر آماده می‌کنید در ایتدا روی سینی فر یک فویل بکشید و سپس ماهی های مرینیت شده‌‌ با آرد را در سینی بچینید. فر را روی دمای 180 درجه و به مدت 20 دقیقه ماهی های را درون فر قرار دهید.

سبزی پلو با ماهی سالمون

سبزی پلو با ماهی سالمون
ماهی سالمون، یکی از محبوب‌ ترین و معروف‌ ترین انواع ماهی آزاد در جهان است که به دلیل طعم لذیذ، بافت و خواص زیادی که برای سلامتی دارد، بسیار مورد توجه آشپزان و سرآشپزان در سراسر جهان قرار گرفته است. یکی از ویژگی‌ های ماهی سالمون، غنی بودن از اسید های چرب امگا-3 است. این اسید های چرب برای سلامت قلب و عروق مفید بوده‌ و می‌توانند به کاهش التهابات، بهبود عملکرد مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها کمک کنند. ماهی سالمون همچنین منبع خوبی از پروتئین با کیفیت بالا است. این پروتئین‌ها به تقویت عضلات، ساختار استخوان‌ها و ترمیم بافت‌های بدن کمک می‌کنند. همچنین، ویتامین‌ های مختلفی مانند ویتامین D، ویتامین B12 و ویتامین B6 در ماهی سالمون یافت می‌شود که نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارند. پخت و تهیه ماهی سالمون نیز بسیار متنوع است. از پخت ماهی‌ به صورت گریل و کبابی، سرخ‌ کردن تا پخت در فر و بخارپز، می‌توان ماهی سالمون را با انواع ادویه‌ ها مرینیت و آماده کرد. با در نظر گرفتن همه این ویژگی‌ها، ماهی سالمون به عنوان یک غذای لذیذ و سالم، می‌توانید آن را به همراه سبزی پلو با ماهی ( Vegetable and Fish Pilaf ) نیز تهیه و میل نمایید.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا
ماهی قزل‌آلا، یکی از پرطرفدارترین و معروف‌ترین ماهیان سردآبی در دنیاست که به دلیل طعم لذیذ و خواص که برای سلامتی، در تهیه سبزی پلو با ماهی هم مورد استفاده قرا می‌گیرد. این ماهی با گونه‌ های مختلفی در اقیانوس‌ها و دریاچه‌های مختلف یافت می‌شود و معمولاً با بدنه‌ای فله‌ای و رنگ متنوع از نارنجی تا نقره‌ای به چشم می‌خورد. ماهی قزل‌آلا به دلیل گوشت لذیذش، به عنوان یکی از انتخاب‌های محبوب برای تهیه غذاهای دریایی محسوب می‌شود. از طرفی، این ماهی دارای محتوای غنی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا-3 است. اسیدهای چرب امگا-3 به سلامت قلب و عروق کمک می‌کنند، التهابات را کاهش می‌دهند و به بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی کمک می‌کنند. یکی از خصوصیات جالب ماهی قزل‌آلا، محتوای غنی از ویتامین D است. ویتامین D به حفظ سلامت استخوان‌ها و رشد سلول‌های بدن کمک می‌کند و نقش مهمی در جذب کلسیم و فسفر دارد. در آشپزی، ماهی قزل‌آلا به راحتی قابل پخت و تهیه است. این ماهی در انواع غذاها مانند سالادها، سوپ‌ها و پلوها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و تنوع بالایی در رژیم غذایی شما دارد. با در نظر گرفتن‌ خصوصیات متعدد این ماهی و ارزش غذایی بالای آن، ماهی قزل‌آلا با داشتن‌ گوشت لذیذ و مغذی، می‌توان‌ در تهیه سبزی پلو با ماهی از آن استفاده نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *