خیارشور, زیتون

پیراشکی گوشت خوشمزه و لذیذ

پیراشکی گوشت

پیراشکی گوشت

پیراشکی گوشت یکی از انواع غذاهای بین‌ المللی است که با استفاده از گوشت چرخ‌کرده و پیچاندن مایه در لای خمیر پیراشکی تهیه می‌شود. در این وعده غذایی، گوشت چرخ‌کرده با مخلفاتی مانند قارچ، پیاز، سیر و ادویه‌های مختلفی مانند زردچوبه و فلفل سیاه مخلوط می‌شود و سپس مواد در بین خمیر پیراشکی شکل داده‌می‌شود. پیراشکی گوشت معمولاً با مخلفاتی مانند پیاز سرخ‌شده، پیاز سوخاری، اسلایس‌های زیتون، خیارشور و به همراه جعفری سرو می‌شود.

طرز تهیه پیراشکی گوشت

مواد لازم برای تهیه پیراشکی گوشت

مواد لازم برای تهیه پیراشکی گوشت

مواد لازم برای تهیه پیراشکی گوشت برای 2 الی 4 نفر:
  • گوشت چرخ کرده 400 گرم
  • فلفل دلمه‌ای یک عدد
  • قارچ 250 گرم
  • رب گوجه فرنگی 1 ق.غ
  • پنیر پیتزا به مقدار لازم
  • پیاز یک عدد متوسط
  • سیر چند حبه
  • زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن مایع یا روغن زیتون به مقدار لازم

تهیه پیراشکی گوشت

تهیه پیراشکی گوشت
طرز تهیه پیراشکی گوشت به شرح زیر است: در ابتدا پیاز و سیر را به صورت نگینی خرد می‌کنیم و در یک ماهیتابه درون روغن تفت می‌دهیم تا طلائی و سرخ شوند. در این مرحله اگر دوست ندارید از روغن سرخ کردنی استفاده نکنید و تمایل دارید تا غذای شما رژیمی باشد روغن زیتون را با روغن مایع جایگزین کنید. روغن زیتون می‌تواند بهترین انتخاب برای سلامتی و تندرستی شما باشد. مقداری فلفل سیاه و زدچوبه اضافه کنید تا عطر و بوی خوبی بگیرد. گوشت چرخ‌کرده را به پیاز و سیر اضافه کرده و با هم مخلوط می‌کنیم و برای چند دقیقه تفت می‌دهیم. در همین مرحله قارچ‌ها را به خوبی بشورید آنها را اسلایس کنید و به تابه اضافه کنید و به همراه گوشت چرخ‌کرده تفت دهید. می‌توانید مقداری آب لیمو ترش به مواد اضافه کنید تا قارچ ها سیاه نشود. بعد از اینکه آب قارچ‌ها کامل کشیده‌شد یک فلفل دلمه‌ای را به صورت نگینی خرد کنید و به تابه اضافه کنید تا به مواد عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دهد. بعد از اینکه مواد به خوبی تفت داده‌شد آنها را در گوشه‌ای از تابه کنار بزنید و یک قاشق رب گوجه فرنگی به وسط تابه اضافه کنید. رب را به خوبی سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته‌شود. سپس مواد را با هم مخلط ‌کنید تا یکدست شود. و در کناری قرار دهید. در این مرحله بعد از اینکه خمیر پیراشکی را آماده کردید، آن را با یک قالب گرد جدا کنید و مقداری از مایه گوشت چرخ‌کرده را در وسط قرار دهید. در صورت تمایل اگر دوست داشتید می‌توانید مقدار پنیر پیتزا روی مواد بریزد. سپس خمیر را روی مواد برگردانید (پیراشکی شما باید به شکل هلالی باشد) و با استفاده از یک چنگال لبه‌های آن را بسته و طرح بزنید. تمام مایه را به همین صورت تا پایان در لای خمیر پیراشکی بپیجانید.

خمیر پیراشکی گوشت

برای اینکه پیراشکی گوشت شما آماده شود لازم است تا مواد را در لای خمیر بپیچید. شما می‌توانید خمیر پیراشکی را به صورت خانگی در منزل تهیه کنید و یا آن را از فروشگاه مواد غذایی خریداری نمائید.

خمیر پیراشکی گوشت

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی

  • آرد سفید 1 یا 2 پیمانه
  • تخم مرغ 3 عدد
  • آب نصف پیمانه
  • روغن مایع
    به مقدار لازم
  • مایه خمیر 1 ق.غ
  • شکر 1 ق.غ

طرز تهیه خمیر پیراشکی گوشت

طرز تهیه خمیر پیراشکی گوشت
برای اینکه خمیر پیراشکی (Dumplings) را آماده کنیم ابتدا باید مایه خمیر را عمل بیاوریم. مایه را همراه با نصف پیمانه شکر و نصف پیمانه آب ولرم در یک ظرف در دار بریزید و در ظرف را ببندید و برای حدود 10 دقیقه در یک جای نسبتا گرم قرار دهید تا مایه عمل بیاید. بعد از اینکه مایه‌خمیر عمل آمد آن را در یک ظرف بزرگ و گود می‌ریزیم. سپس تخم مرغ ها را به همراه کمی نمک و روغن مایع به مایه اضافه می‌کنیم و با هم مخلوط می‌کنیم تا مواد یکدست شوند. در این مرحله به آرامی آرد ر ا به ظرف اضافه می‌‌کنیم و با دست ورز می‌دهیم. اگر خیلی آرد اضافه کنید خمیر خشک و سفت می‌شود باید خمیر کمی چسبندگی داشته باشد. خمیر پیراشکی را به مدت 15 دقیقه با دست ورز دهید. سپس داخل یک ظرف بزرگ را چرب می‌کنیم و خمیر را به مدت 1 ساعت در یک جای گرم قرار می‌دهیم تا استراحت کند. روی ظرف خمیر را حتما با سلفون بپوشانید. بعد از گذشت 1 ساعت خمیر را کمی ورز دهید و با استفاده از یک قالب گرد آن را قالب بزنید.

پیراشکی گوشت در فر

پیراشکی گوشت در فر

پیراشکی گوشت

همانطور که می‌دانید، می‌توانید پیراشکی‌ها را، هم در روغن سرخ کنید و هم در فر قرار دهید تا حاضر شوند.
برای اینکار سینی فر را چرب کرده و پیراشکی‌ها را با کمی فاصله روی سینی بچینید. روی پیراشکی‌ها را با مخلوط زرده‌ی تخم مرغ و روغن مایع چرب کنید. می‌توانید با پاشیدن کنجد و سیاهدانه روی پیراشکی‌ها آنها را تزئین کنید. سینی را به مدت 20 دقیقه در دمای 180 درجه سانتی گراد در فر قرار دهید تا روی پیراشکی‌ها طلائی شود. توجه داشته‌باشید که فر را باید از قبل و برای حدود 15 دقیقه گرم کرده‌باشید.
همچنین اگر در خانه فر ندارید می‌توانید پیراشکی‌ها را در روغن سرخ کنید. حتما در یک تابه گود و یا سرخ کن، به مقدار لازم روغن سرخ کردنی بریزید روی حرارت ملایم شعله قرار دهید. سپس پیراشکی‌ها را با حوصله در روغن سرخ کنید و در پایان آن‌ها را در ظرف مورد نظر بچینید. و همراه با زیتون، خیارشور و یا جعفری سرو کنید. نوش جان 😊

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *