سبزی

طرز تهیه سوپ جو

سوپ جو | طرز تهیه سوپ جو

سوپ جو

سوپ جو ( Barley Soup ) یکی از سوپ‌های خوشمزه، مجلسی و بسیار پرطرفدار در بین ایرانی‌ها است که به خصوص در مهمانی‌های خانوادگی به عنوان پیش غذا سرو می‌شود. با فرارسیدن فصل سرما، بخصوص پاییز و زمستان و افزایش شیوع ابتلا به سرماخوردگی این سوپ پای ثابت سفره خانواده‌های ایرانی است. سوپ جو روش تهیه آسان و راحتی دارد که می‌توانید آن را خیلی سریع در خانه آماده‌کنید.

مواد لازم

  •  جو پرک نصف پیمانه
  •  پیاز یک عدد
  •  هویج 1 عدد بزرگ
  •  سیب زمینی 1 عدد
  •  عصاره مرغ 1 عدد
  •  رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  •  جعفری چند شاخه
  •  نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
  •  روغن به مقدار لازم

طرز تهیه سوپ جو ساده

طرز تهیه سوپ جو ساده

طرز تهیه سوپ جو

در مرحله نخست پوست پیاز را بگیرید و آن را نگینی ریز خرد کنید. هویج را هم پوست گرفته و با رنده درشت، رنده کنید و یا به صورت نگینی ریز خرد کنید. سیب زمینی را هم به همین صورت پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. سپس یک قابلمه بیاورید و روی حرارت کم شعله قرار دهید، مقدار کمی روغن در آن بریزد. در ابتدا پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود سپس هویج و سیب زمینی‌ را هم به قابلمه اضافه کنید. سپس کمی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه را با توجه به ذائقه خودتان به مواد اضافه کنید.
در مرحله بعدی رب گوجه فرنگی را به مخلوط اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته‌شود. اضافه کردن رب در این مرحله باعث می‌شود تا علاوه بر خوش رنگ شدن سوپ، مزه خوبی هم داشته‌باشد.
قبل از پخت، جو را به مدت 2 ساعت در آب بخسیانید تا خوب خیس بخورد. سپس در این مرحله جو را آبکش کنید و به همراه عصاره مرغ به قابلمه اضافه نمایید و کمی هم بزنید تا با مواد به خوبی مخلوط و یکدست شوند. سپس حدود 2 تا 3 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت ملایم به مدت 1 یا 1 و نیم ساعت قرار دهید تا بپزد.
بعد از اینکه سوپ به خوبی جا افتاد و غلیظ شد قابلمه را از روی شعله بردارید و در کناری قرار دهید تا کمی خنک شود. سپس سوپ را در ظرفی که می‌خواهید سوپ را در آن سرو کنید بریزید.
در پایان چند شاخه جعفری را ساتوری کرده و روی سوپ بریزید و آن را تزئین کنید. سوپ جو بدون مرغ شما آماده است، آن را نوش جان نمایید. 😊

طرز تهیه سوپ جو به همراه مرغ

مواد لازم

  • پیاز 1 یا 2 عدد
  •  سینه مرغ یک سینه کامل
  •  جو پوست کنده 1 پیمانه
  • جعفری چند شاخه به مقدار لازم
  • هویج 1 عدد بزرگ
  •  نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
  •  رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  •  روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ جو به همراه مرغ

سوپ جو با مرغ

در ابتدا و برای حدود دو ساعت جو را در آب بخیسانید تا بخوبی خیس بخورد. بعد از اینکه جو خیس خورد آن را در یک قابلمه به همراه چند لیوان آب روی شعله ملایم اجاق گازقرار دهید تا بپزد. حدود 1 ساعت زمان لازم است تا جو به خوبی بپزد. در حین پخت هر چند دقیقه یکبار با ملاقه آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
در این مدت تا زمانی که جو میپزد مواد دیگر سوپ را آماده کنید. مرغ را به همراه یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و مقداری آب در قابلمه بریزید تا پخته‌شود.
در مرحله بعدی پیاز دیگر را به صورت نگینی خرد کنید و به همراه مقدار کمی روغن در یک تابه تفت دهید تا نرم و طلائی شود. حتما از مقدار روغن کمی در این مرحله استفاده کنید زیرا اگر روغن زیاد باشد در ادامه سوپ شما چرب می‌شود.
بعد از اینکه پیاز کمی تفت داده‌شد (نباید خیلی سرخ شود) هویج را به صورت نگینی خرد کنید و یا آن را رنده نمایید، این مورد به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد و به تابه پیازداغ اضافه کنید. هویج را هم به همراه پیاز کمی تفت دهید و سپس مقدار کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید تا عطر و بوی دلپذیری به خود بگیرد. اندکی ادویه ها را با هویج و پیاز تفت دهید تا یکدست شود سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

سوپ جو با مرغ

اضافه کردن مرغ

بعد از اینکه سینه مرغ کاملا پخته‌شد آن را ریش ریش کنید و به تابه پیاز و هویج اضافه نمایید. تابه را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی تفت دهید تا یکدست شود و مرغ هم کمی سرخ شود. سپس دو قاشق رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید تا به خوبی سرخ شود و بوی خامی رب گرفته‌شود. سرخ کردن رب در این مرحله باعث می‌شود تا رنگ، طعم و مزه سوپ در پایان عالی شود. بعد از اینکه جو حدود یک ساعت روی حرارت شعله بود و به خوبی پخته‌شد، مواد داخل تابه مخلوط پیاز، هویج، مرغ و رب گوجه فرنگی سرخ‌شده را به قابلمه جو اضافه کنید و اجازه دهید تا سوپ با حرارت کم یا ملایم برای حدود یک تا یک و نیم ساعت دیگر بپزد و جا بیفتد. بعد از اینکه سوپ شما پخته‌شد آن را در ظرفی که می‌خواهید سوپ را در آن سرو کنید بریزد و چند شاخه سبزی جعفری را خرد کنید و برای تزئین سوپ روی آن بریزد. سوپ جو به همراه مرغ شما آماده است. نوش جان 😊

لعاب دار کردن سوپ جو

لعاب دار کردن سوپ جو

سوپ جو

راز لعاب‌دار کردن سوپ و اینکه سوپ شما مثل سوپ رستورانی خوشمزه و خوش‌طعم باشد، اضافه‌کردن مقداری رشته سوپی یا ورمیشل به سوپ است. با اینکار سوپ شما رنگ و لعاب خوبی پیدا می‌کند. همچنین در تهیه سوپ می‌توانید از سینه مرغ یا پای و یا گردن مرغ استفاده کنید. همچنین در صورتی که تمایل دارید می‌توانید از آب مرغ هم استفاده نمایید.

2 دیدگاه در “طرز تهیه سوپ جو

  1. سمیرا گفت:

    ممنون از مطلب کاملتون در مورد سوپ جو

    1. تحریریه راسایا گفت:

      از اینکه برای مطالعه مطالب ما زمان گذاشتید ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *